2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyar művésznek tapsol egész Hollandia

Gyebnár István diplomata, festőművész és Jane Walker brit festőművész tárlata nyílik Rotterdamban január 20-án az európai kulturális intézetek szövetsége (EUNIC), a Goethe Intézet és a British Council, valamint az érintett hágai nagykövetségek szervezéséb
2009. január 17. szombat 14:44 - Hírextra
A helyi Goethe Intézetben a hónap végéig látható kiállítás célja, hogy "felhívja a figyelmet a diplomácia és a művészetek közötti összefüggésekre, az emberi kapcsolatok javítására irányuló szerepére".
A tárlaton Gyebnár István festményei, olajpasztelljei és díjnyertes fotói alapján készült színes nyomatai láthatók.

Az 1961-ben született Gyebnár István középiskolai tanulmányai során festészettel és grafikával is foglalkozó édesanyja, Fejes Gizella ösztönzésére Lóránt Zsuzsa szobrászművész tanítványaként ismerkedett meg a képzőművészettel. A Dési Huber István Képzőművészeti Kör tagjaként rajzolni és festeni tanult, számos rajzversenyen, kiállításon vett részt. Mestere Bednay Éva (Eve B,ay) képzőművész, akinek munkásságát gyermekkora óta végigkísérte. Képei többnyire absztraktak, de figurális olajfestményeit, olajpasztelljeit élénk színek, különleges formavilág és gondolatiság jellemzi.

Gyebnár István 1986-ban végzett a budapesti közgazdaságtudományi egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán, azóta diplomataként dolgozik. Évekig élt Berlinben, Bécsben, Londonban és Hágában. Utazásai során lelkes fotóművésszé vált, különleges látványok, érzések és hangulatok megfogalmazására törekszik a fotózás segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását