2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pavarotti emlékkoncert

Luciano Pavarotti emléke előtt születésnapi koncerttel tisztelegtek barátai vasárnap a jordániai Petrában: az egykori Pavarotti and Friends koncertek operacsillagai és popsztárjai először léptek együtt színpadra a nagy olasz operaénekes halála óta, és bej
2008. október 13. hétfő 18:07 - Hírextra
Luciano Pavarotti vasárnap töltötte volna be 73. életévét, születésnapja tiszteletére egy, a romvároshoz közeli beduin táborban gyűltek össze az opera és a pop-rock közötti határok lebontását szolgáló Pavarotti and Friends koncertek résztvevői.

Elsőként Placido Domingo és José Carreras lépett a színpadra, hogy a "harmadik tenor" távozása után először ismét együtt énekeljen. Mint azt a Non ti scordar di me - Ne felejts el - tolmácsolása után Domingo megjegyezte, a dalnak különleges jelentősége volt számukra ezen az estén.

Laura Pausini és Jovanotti a Carusót, majd ugyancsak Pausini Andrea Bocellivel együtt a Viverét adta elő, Sting pedig Angela Gheorghiu oldalán mutatta be operaénekesi képességeit: Don Giovanni és Zerlina híres kettősét olyan sikerrel tolmácsolták, hogy meg kellett ismételniük a dalt.

A petrai emlékkoncert legmeghatóbb száma Zucchero és - a felvételről éneklő - Pavarotti kettőse volt, amelyben az olasz popénekes Miserere című számának másik szólamát videofelvételről, a sztártenor tolmácsolásában hallhatta a közönség.

Roberto Alagna, Andrea Griminelli, Cynthia Lawrence és még többen mások is hozzájárultak a Pavarotti and Friends emlékkoncert sikeréhez, az énekeseket a prágai szimfonikus zenekar kísérte Eugene Kohn vezényletével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását