2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Komjáthy György Börze Vándordíjas

A hazai popszakma számos előadójának jelenlétében vette át vasárnap Komjáthy György a Börze Vándordíjat az Életmű kategóriában. A Magyar Rádió számos zenés műsorának szerkesztője idén tölti be 75. életévét.
2008. március 16. vasárnap 16:24 - Hírextra
Komjáthy György meghatódva mondott köszönetet az őt üdvözlő B. Tóth Lászlónak, aki ma is több rádiós műsor vezetője és a többi meghívottnak. Hangsúlyozta: az Életműdíj nemcsak őt illeti meg, hanem mindenkit, aki lemezekkel, technikával vagy más módon segítette a munkáját.

Komjáthy György tiszteletére a Kormorán Memory Band egy dalt komponált, amelyet elő is adott a rendezvényen. A dalt tartalmazza az a különleges CD, amely telefonkártya formátumban került a forgalomba az ünnepelt arcképével.

Komjáthy a Csak fiataloknak, a Töltsön egy órát kedvenceivel, a Vasárnapi koktél, a 25 perc beat, a Pop-regiszter, a Rock and rolltól a funkyig és más műsorok szerkesztője és vezetője volt hosszú éveken át.

Az eseményen részt vett többek között Benkő László, Debreceni Ferenc, Révész Sándor, Balázs Fecó, Várkonyi Mátyás, Horváth Charlie Komár László, Mary Zsuzsi, Fábián Éva, Zoltán Erika, Dobos Attila és Solti János. Az ünnepség végén valamennyi zenészvendég közösen fényképészkedett a színpadon az ünnepelttel.

A Börze Vándordíjat 2002-ben alapították. A hazai zenészek közül eddig Szikora Róbertet, az Omega együttest, a Karthágó együttest, a Bikini együttest, Bródy Jánost és Horváth Charlie-t tüntették ki a trófeával.

A Lemezbörze...plusz gyűjtőmagazinból máig már több mint száz szám jelent meg. Csabai Mátyás megjegyezte, hogy 14 éve rendezik a Megabörzét, amelyen nemcsak CD-khez, hanem az ismét keresett bakelitlemezekhez, könyvekhez, újságokhoz, más zenével kapcsolatos kiadványokhoz és telefonkártyákhoz lehet hozzájutni vétel vagy csere útján. A Megabörzén nem csak hazai gyűjtők és kereskedők vesznek részt, hanem érkeznek Németországból, a Benelux államokból és Kanadából is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását