2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Joe Satriani: új lemezt hozva pótolja fellépését az amerikai gitáros

Turnéjának többszöri halasztása után Joe Satriani ősszel ismét útra kelt: a tavalyi amerikai fellépések után áprilisban Európába érkezik. Április 10-én Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en is szerepel, ahol a 2022-es, The Elephants of Mars című lemezt is bemutatja.
2023. március 13. hétfő 18:15 - HírExtra

A G3 gitárosturné alapítójaként és a Chickenfoot tagjaként is ismert amerikai zenész, Joe Satriani több mint 10 millió lemezt adott el világszerte, szólóalbumai közül pedig kettő platina és négy aranylemez státuszt ért el.

2020-as, Spaceshifting lemezéhez kapcsolt koncertjeit a járvány miatt el kellett tolni, és mire 2022-ben újraindulhattak a fellépések, Satriani már egy friss lemezt is fel tudott mutatni: a The Elephants of Mars című, instrumentális felvételeket tartalmazó album nagyjából egy éve jelent meg. Ezt Satriani a turnézenészekkel közösen vette fel a lezárások alatt, és a cél az első pillanattól az volt, hogy új szintre emeljék az instrumentális gitár lemez művészeti értékét. 

Joe szeretett volna eltávolodni a „klasszikus rockzenei hangzástól”, és egy általa létrehozott megálmodott zenei világot megszólaltatni a hangszeren: „Meg akartam mutatni az embereknek, hogy egy instrumentális gitár lemez is sokkal kreatívabb és szórakoztatóbb lehet annál, mint amit sokan gondolnának”. 

A címadó dal klipje így látható: 

A mostani turnén Kenny Aronoff dobos, Bryan Beller basszusgitáros, és Rai Thistlethwayte billentyűs lép majd fel Joe-val, április 10-én érkeznek a Barba Negra Red Stage-re. A korábbi időpontokra megváltott jegyek változatlanul érvényesek.

Forrás: Sajtóművek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását