2024. április 23. - Béla

Momentum: nemet mondunk a Fidesz uszítására

Igent mondunk Oroszország elítélésére, de nemet a hergelésre és az uszításra. Nemmel szavazunk a Fidesz háborús határozati javaslatára, amiben többször írták le a szankciót szót, mint a békét. Ez a javaslat hemzseg a hazugságoktól és nem a békét szolgálja - írja a Momentum.
2023. március 6. hétfő 15:02 - HírExtra

A Momentum közleménye:

"Ha a Fidesz valóban békepárti, háborúellenes és Oroszországot elítélő dokumentumot akar elfogadni, akkor vigye a Parlament elé a Momentum javaslatát, ami Oroszországot terrorista állammá nyilvánítaná. Ezt a javaslatot mi már január közepén benyújtottuk, de parkoltatják. Bezzeg most, a hazugságokkal teli politikai propagandájukat megszavaztatnák.

De mi nemet mondunk erre a hazug propagandajavaslatra, 

mert nem az EU-t kell elítélni, hanem az energiárakat már a háború előtt megemelő Oroszországot;

mert a szankciók működnek, a pusztító infláció pedig a Fidesz rossz kormányzásának az eredménye;

mert a Parlament nem lehet szócsöve az Ukrajna-ellenes hazug propaganda terjesztésének, ez a nyilatkozat a kárpátaljai magyarság helyzetén ráadásul semmit nem segít, csak ront;

mert semmit nem ér, ha Ukrajna jogát az önvédelemhez csak politikai nyilatkozatokkal ismerjük el. Ha valóban ki akarunk állni a keleti szomszédunk területi integritása mellett, akkor valódi támogatást kell adnunk;

mert az azonnali, feltétel nélküli tűzszünet követelése putyinista propaganda. A békét az hozná el, ha Oroszország azonnal és feltétel nélkül kivonulna Ukrajna területéről, vissza a 2014-es határok mögé."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását