2024. március 29. - Auguszta

Így lett alapelvárás az érintésmentes fizetés biztosítása

A kormány 2021 év elején döntött úgy, hogy igyekszik még jobban kifehéríteni a gazdaságot, így több mint 60 ezer online kasszát üzemeltető kereskedő lett köteles elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani a vásárlók részére.
2022. augusztus 18. csütörtök 10:19 - HírExtra

Érintésmentes fizetés a 21. században

Manapság már mindenki szeretne gyorsan és egyszerűen bevásárolni és fizetni. Persze közel sem ez volt az oka annak az intézkedésnek, amit a kormány tavaly hozott meg. 2021-ben ugyanis kötelezővé vált az online kasszával rendelkező kereskedők és szolgáltatók számára az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása. Ezáltal a vállalkozások innovatív pénzügyi megoldásokat kerestek, lehetőleg modern és népszerű módszereket, ami vonzza a vásárlókat. Az egyik ilyen az érintésmentes fizetés, amely egyre kedveltebbé válik, hiszen amellett, hogy olcsó, igen praktikus megoldás is. 

Novopayment weboldalon további hasznos információkat találhatsz az érintésmentes fizetési megoldásokról. Kiderül, hogy a Novopayment saját felhasználóbarát ügyfélkapus rendszerrel rendelkezik, így egy helyen ellenőrizhető az üzlet minden egyes tranzakciója. Az adatok a fizetést követően azonnal frissülnek, így tökéletes rálátást kapni a riportok elkészítéséhez. 

Miért jobb az érintésmentes fizetés?

Talán mondani sem kell, hogy napjainkban mennyire népszerű a kártyás és a telefonos érintésmentes fizetés. Ezzel olyan érzésed lesz, mintha mindig annyi pénz lenne nálad, amennyire szükséged van. Ez a megoldás sokkal kényelmesebb és gyorsabb mint a készpénz, hiszen bármikor és bárhol használható. Ahol a pénztárnál jelzik ezt, ott garantáltan gyorsan végzel majd a fizetéssel. 

Ez a módszer ideális olyan esetekben, amikor fontos a kényelem és a biztonság, nem mellesleg a gyorsaság. Akár gyorsétteremről, akár benzinkútról, akár boltról vagy éppen állomásról van szó, bárhol használatba veheted. Fontos megjegyezni, hogy az érintésmentes fizetéssel jóval biztonságosabbá válnak a mindennapok, hiszen nem kell készpénzzel járni a várost. Ezzel megvédhetőek az adatok, nem kell kiadni a kártyát a kézből, de nem is kell azzal törődni, hogy van-e nálunk elegendő készpénz. Az érintésmentes vásárlás esetén minden egyes tranzakciót egyedi titkosítás véd, ezáltal a dupla pénzlevonás ellen is védelmet ad. Ha véletlen kétszer érünk a terminálhoz, akkor sem vonja le a kétszeresét az adott összegnek. 

Mi a helyzet az okostelefonos fizetéssel?

Ahogy egyre többeknek van okostelefonja, elvárás lett az NFC-s fizetés. Hazánk nem annyira régen csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahol ez a lehetőség már régóta elérhető. Mivel azonban jött a járvány, így gyorsan kellett váltani és biztosítani a vásárlók számára az érintésmentes fizetést, akár telefonnal is. Sokakban azonban még mindig rengeteg kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, hiszen tartanak attól, hogy az adataik kitudódnak. Pedig manapság már minden egyes tranzakciót védelemmel látnak el - ahogy azt már korábban is említettünk - így emiatt egyáltalán nem kell tartani. 

Andoridos mobilokon elegendő, ha megtekintjük a gyorsbeállításokat. Itt lesz egy olyan lehetőség, hogy NFC. Ha mégsem látjuk, akkor sem kell lemondani erről, ugyanis ettől még lehet kompatibilis. A legegyszerűbben úgy lehet megnézni, ha a fent megjelenő nagyítónál elkezdjük beírni az NFC-t. Az Apple készülékeinél jóval egyszerűbb a helyzet, hiszen a legtöbb eszköz kompatibilis, sok alkalmazást is így lehet megvásárolni mobilon keresztül. 

Elmondható tehát, hogy a járvány hatására egyre jobban előtérbe kerültek az érintésmentes fizetési megoldások. Akár telefonos, akár bankkártyás, mindegyiket kedvelik és szeretik azok, akik szeretnek gyorsan és kényelmesen fizetni. Ezzel nagymértékben csökkenthető a vásárlással töltött idő. 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását