2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mi mindenre érdemes gondolni, ha tolóajtót szeretnél?

Szeretnél egy vagy több tolóajtót a lakásodba, de elrémisztenek az árak? Ha szeretnéd, s rendelkezel némi elszántsággal, akkor könnyen és kedvező áron akár te magad is kivitelezheted, így egyrészt pénzt is spórolhatsz, másrészt büszke is lehetsz, hogy te csináltad meg!
2022. május 16. hétfő 15:46 - HírExtra

Ha érdekelnek a részletek, s szeretnéd tudni, hogyan lehet egyszerűen és olcsón megvalósítani álmaid tolóajtaját, akkor tarts velünk a cikkben!

Miért jó a tolóajtó?

Az Ajtóház beltéri tolóajtók tekintetében is elkényezteti az érdeklődőket, ezért ha komolyan gondolod, érdemes megnézni a weboldalukat. A tolóajtónak rengeteg előnye lehet. Egyrészt különleges hangulatot varázsol otthonunkba, másrészt kifejezetten praktikus, ha nem szeretnénk olyan sok helyet veszíteni, amire egy hagyományos ajtó kitárásához szükségünk lenne.

A manapság választható tolóajtók réges-rég túlmutatnak a harmonikaajtón, amire gyermekkorodból emlékszel. Itt most minőségű, prémium kivitelű nyílászárókról van szó, amelyek gyönyörködtetnek megjelenésükkel.

Létezik a falnyíláshoz is alakítható, falban futó tolóajtó?

Igen! És ráadásként még igen egyszerű kivitelezésnek is örülhetünk, amely bárki számára lehetővé teszi a megvalósítást! Az Ajtóház kínálatában elérhető már olyan vasalat, amit kedvező áron vásárolhatunk meg, saját két kezünkkel felszerelhető, sőt, a meglévő nyílás méreteihez igazítható! Akár az előtétfalat elkészítő szakember is fel tudja szerelni, ha mi nem szeretnénk bajlódni vele.

Hogyan működik?

Nagyon fontos, hogy mielőtt az ajtó beépítésére megérkeznének a szakemberek, már az összeszerelt vasalatnak kell várnia őket, hiszen az ő feladatuk az ajtó tokjával és lapjával kapcsolatos, hogy azok a helyükre kerüljenek. 

Ezért ezzel számolnia kell az ügyes kezű megrendelőnek. A falnak, amibe a tolóajtó belefut, (azaz elrejti, amikor nyitva van) legalább  60 mm-esnek kell lennie. Üveges ajtó esetén pedig a 80 mm javasolt.

A vasalat felül egy sínből vagy “U” profilból áll, alatta a két szélen ütközők találhatóak, a kettő között pedig a vasalatban gördülőkocsi, ami majd az ajtó mozgatásáért felel. Ezeket kell felszerelni ahhoz, hogy az ajtó telepíthető legyen.

Van egy fontos kiegészítő, a két anya közötti, csavarra kerülő “híd”, amit majd az ajtólap tetejére kell illeszteni. Ezt a feladatot azonban majd azok fogják elvégezni, akik az ajtót beszerelik. Az azonban elengedhetetlen, hogy ez az összetevő ne vesszen el, hiszen szükség lesz rá a későbbiekben. Ha korábban kerül a helyére, gyakran nyoma vész, vagy az ajtózseb mélye nyeli el, ezért nem érdemes korábban odailleszteni.

Hogy ne mozogjon el az ajtó, egy alsó vezető is található a készletben, de ezt is a telepítést végző szakembernek kell adni, ha azt szeretnénk, hogy minden flottul menjen. A feladatokat, illetve magát a telepítést is könnyen értelmezhető ábrák mutatják be, hogy bárki könnyedén elvégezhesse azokat. Te készen állsz az új tolóajtódra?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását