2024. március 29. - Auguszta

Mi az, ami nélkül nem indulhat a nap?

Vajon ki-mire voksol? Frissítő zuhany? Napfelkelte nézés? Esetleg gőzölgő fekete? Nos nagyon esélyes, hogy bár az első kettő is hozzátartozhat a kerek egészhez, de az utóbbi az, amire a legtöbben igennel felelnek. Így aztán kicsit sem mellékes, hogy egy álmos hajnalon, vagy reggelen milyen kávé is kerül a gépbe, onnan pedig a bögrébe.
2022. május 14. szombat 09:08 - HírExtra

Mi a legújabb divat?

Most mondhatnánk, hogy a közkedvelt french press kávé igazi őrület, aminek a térhódítása elképesztő, de akkor nem egészen mondanánk igazat. Hiszen mindez kétségtelen tény, valóban rengetegen rajonganak érte, viszont a története nem most kezdődött. Sőt nem is tegnap. Legalábbis a legendák arról tanúskodnak, hogy jócskán vissza kell az idővonalon ugranunk ahhoz, hogy az első, ilyen stílusú kávéremek megszületéséhez érkezzünk.

Amúgy a technika megálmodásának legfőbb mozgatórugója a praktikusság volt. Szóval szó nincs arról, hogy komoly kísérletezgetések előzték meg az első főzetek létrejöttét. Egyszerűen egy adott helyzetben, amikor darált kávén és forró vízen kívül nagyjából más hozzávaló illetve eszköz nem állt rendelkezésre, ez tűnt a legjobb ötletnek. Hiszen mi baj történhet? Arra akkor még vélhetően senki sem gondolt, hogy akkor, amit kényszer eredményezett, később a divat hoz el sokak életébe.

Pedig így történt. Hogy mitől olyan népszerű ez a kávéfőzési eljárás? Attól, hogy egyszerű. Sőt még annál is egyszerűbb! A hozzá szükséges kellékek könnyedén és pénztárcabarát feltételekkel szerezhetőek be. A kávé készítése pedig villámgyorsan tető alá, na meg bögrébe hozható. Ennyi pontosan elég a sikerhez, pláne rohanós mindennapokon, amikor mégis vágyként merül fel az újdonság kipróbálása.

Érdemes az ízeket váltogatni?

Igen. A legjobb kávé vásárlás titka a variálás. Ugyan sokan hajlamosak ragaszkodni ahhoz, amit megszerettek, de olykor-olykor csodával ér fel egy-egy váratlan ízkombináció, vagy aroma megtapasztalása. Tehát néha kifejezetten jó ötlet elrugaszkodni mindentől, ami megszokott, ami túl jól ismert, mert az ismeretlen rengeteg kalandot és felfedeznivalót tartogathat! Persze nem kell rögtön a legvadabb alternatívák után nyúlni, kis lépésekben is tökéletes az előre haladás, de az is igaz, hogy olykor a hirtelen fejesugrás az, ami a legcsábítóbb végeredménnyel jár. Mindenesetre a kalandozás, a kávébirodalom bebarangolása megannyi kincset rejthet.

Fotó: siam.pukkato / Shutterstock.com

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását