2024. április 25. - Márk

Így is készülhet egyedi álomfogó

Az álomfogó főleg gyerekek körében népszerű dekoráció, illetve varázstárgy, de napjainkban egyre több felnőtt is készít vagy szerez be saját szobájába egy különleges darabot. Az álomfogók egyre növekvő népszerűsége több okra is visszavezethető.
2022. május 11. szerda 11:11 - HírExtra

Az álomfogók története

Az álomfogókról először az észak-amerikai indián törzsektől hallottunk, más néven álomcsapdaként ismert. Már sokan ismerik manapság, de akik először hallanak róla, azok számára írjuk, hogy ez egy olyan kézzel készített tárgy, melynek alapja egy fűzfából font karika.

Ezt mintegy pókhálószerűen fonják be különböző anyagokkal, illetve régen az indiánok az alját, amelyek lógó részek, indiántollakkal, különböző állati eredetű kincsekkel, harci ereklyékkel díszítették, melyeket saját maguk gyűjtöttek össze.

Az álomfogók szerepe, ahogy a nevük is mutatja, az volt, hogy az indiánok alvóhelyeik mellé téve gondoskodjanak a megfelelő alvásról és elűzzék a rossz álmokat. Ilyenformán az egész törzs körében alkalmazták, de igazán a gyerekek körében vált népszerűvé. Mára a készítési technikák kiegészültek újabbakkal, így találkozhatunk szebbnél szebb horgolt mintákat ábrázoló vagy éppen valamilyen más művészi módszerrel készített álomfogókkal is.

Egy újabb álomfogó alkotási módszer

Akik mindenképpen szeretnének álomfogót készíteni, de úgy érzik, hogy egy ilyen tárgy létrehozása számukra nagy erőfeszítés, és nem tudnak ennyit barkácsolni, azok számára ajánlott a gyémántszemes kövecskékből kirakható álomfogó kép létrehozása.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház megannyi festménye és képei közül válogathatsz. A könnyebb eligazodás érdekében ezeket a képeket témák szerint csoportosították. Az Egyéb kategóriákban fellelhető képek között az álomfogó több változatban is elkészíthető. A képek gyönyörű álomfogókat ábrázolnak, és a megadott színek szerint kell a kiválogatott kövecskéket egy kirakóceruza segítségével a festményre illeszteni.

Az így elkészült kép méltó dísze lehet nemcsak egy gyerekszobának, hanem felnőttek hálószobájának is, de nagyon jól fog mutatni egy előszobában vagy nappaliban is.

Ajándéknak is kiváló

A gyémántszemes kirakókészletekről elmondható, hogy nem kizárólag saját magunk számára nyújthatnak felejthetetlen pillanatokat, hanem másoknak is nagy örömet tudunk velük szerezni, ezt pedig két módon is megtehetjük.

Ha tudjuk, hogy a megajándékozni kívánt ismerősünk, szerettünk maga is kedveli a kézműves technikákat és önfeledten el szokott merülni egy-egy ilyen tevékenységben, akkor elgondolkodhatunk azon, hogy megajándékozzuk egy ilyen gyémántszemes képpel. Természetesen ehhez ismernünk kell valamennyire az ízlését is, hogy melyik kategóriából válasszunk neki, illetve a nehézségi fokot is nekünk kell előre eldönteni.

Ha nem nagyon szeret pepecselni aprólékos dolgokkal az illető, akkor javasolt, hogy mi magunk készítsük el számára a kiválasztott alkotást. Akkor is, ha ő maga csinálja meg és akkor is, ha mi hozzuk létre és a kész remekművet nyújtjuk át a számára, dupla örömben fog részesülni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását