2024. április 18. - Andrea, Ilma

Érmeket várhatunk cselgáncsban

A hétvégi Európa-bajnokságon és a párizsi olimpián is érmeket vár Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) vezetője, aki nemrég egyedüli jelölt lett az európai szervezet (EJU) elnöki posztjára.
2022. április 25. hétfő 12:30 - HírExtra

Az MJSZ első embere hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, az ukrajnai háború miatt lemondott orosz EJU-elnök, Szergej Szolovejcsik helyére az igazgatótanács ideiglenesen a német Otto Kneitingert választotta meg, aki 2024-ig betölthette volna a posztot.
    
"Különböző mérlegelések után végül arra jutottunk, hogy megpróbálunk 2024-ig egy másfajta vezetést felállítani. Itt nemcsak az én egyéni elnökjelölésemről van szó, hanem az igazgatótanács is teljesen kicserélődik, az új 13 fős testületben ott lesznek a legkiválóbb szakemberek és olimpiai bajnokok is" - jelentette ki Tóth László, aki kitért arra, hogy ideiglenes kinevezése után Otto Kneitinger maga hívta fel őt telefonon azzal, hogy magánál alkalmasabbnak találja az MJSZ-elnököt az EJU vezetésére. Az elnökválasztásra június 17-én, Bécsben kerül majd sor.
    
A hétvégi Európa-bajnokság kapcsán Tóth László közölte, érmeket vár a 11 fős küldöttségtől Szófiában.
    
"Három-négy érem is benne van a csapatban, akár aranyak is. Ebből a szűkebb keretből mindenki esélyes éremre vagy pontszerzésre. Bízom benne, hogy Karakas Hedvig az Eb után is folytatja pályafutását, az új szakmai igazgatónk, Murakami Kijosi az egyik legnagyobb esélyesnek tartja őt a párizsi olimpián" - fejtette ki Tóth László, további lehetséges olimpiai bajnokként megemlítve Özbas Szofit, Pupp Rékát és Tóth Krisztiánt is.
    
A 62 esztendős Tóth László 24 éve vezeti a magyar szövetséget, az EJU-nál tagja a végrehajtó bizottságnak és jelenleg ő a kincstárnok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását