2024. április 19. - Emma

Miből készülnek az egyes baba kellékek?

Játékokra, egyéb eszközökre a babák esetében is szükségünk van. Legyen szó a különböző apróságokról, illetve meglepetésekről, esetleg pelenkázáshoz elengedhetetlen eszközökről. Mindegyik esetében fontos megvizsgálni az anyagukat, hiszen némelyik veszélyes is lehet a lurkók számára. De vajon miből készülnek az egyes baba kellékek? Ebből a cikkből minden kiderül!
2021. május 2. vasárnap 09:08 - HírExtra

Játékbabák

A kis apróságok nagy népszerűséget örvendenek a kislányok körében. Ezeket a legtöbb webáruházban be lehet szerezni, így nem véletlen, hogy sokan ajándékba is visznek egy ilyen játékot. Egy aranyos baba akár egy kellemes tapintású barátnak is tekinthető a számukra. 

Ne feledjük, hogy ezek a kellékek azonban jóval többet is nyújthatnak, mint egy sima játszótárs. A játékbabák esetében azonban fontos megvizsgálni, hogy miből is készülnek. Az alkotó anyag lehet műanyag, rongy, de akár gumi is. A legjobb azonban, ha természetes alapokból készül, így egy textil változat például remek megoldás lehet a babák esetében. 

Pelenkázáshoz szükséges kellékek

A pelenkázáshoz megannyi kellékre van szükség. Legyen szó magáról a pelusról, a pelenkázó asztalról, illetve a lapról, amit alájuk helyezünk. A komód esetén szükség lesz egy ilyen kellékre, amely egy puha és párnázott anyagú kiegészítője a szobának. A pelenkázó lapok többféle méretben is készülnek, az anyagukat tekintve pedig többségében könnyen tisztíthatóak. A kedves figurás minták, a puha és vastag borítás, illetve az ék alakú kialakítás mind segítségünkre lesz a peluscsere során. 

Textil pelenka

A tiszta pamutból készült termék nemcsak pelusnak kiváló. Ezek nagy nedvszívóképességű darabok, amelyek hosszú időn keresztül használhatóak bármilyen felületen. A vastag és finom anyagból gyártott változatokat osztott és nagykockás mintázatú kivitelben is vásárolhatunk. Előnyük, hogy magas hőgokon is moshatjuk őket, így biztosak lehetünk benne, hogy minden baktériumot sikerült eltávolítanunk a szövetek közül. 

Cumi

Sokan ódzkodnak a cumitól, ám egy idő után mindenki rájön, hogy milyen megváltó is tud lenni ez az aprócska eszköz. Amikor a lurkó már semmi hatására nem képes megnyugodni, akkor jól jöhet egy cumi, ám ennek esetében fontos, hogy minőségi darab legyen. A legtöbb változat szilikonból készül, amelynek előnye, hogy kevésbé allergén, időtálló, ráadásul higiénikusabb is. Könnyen tisztán tarthatóak és nem utolsó sorban képes ellenállni a fogzási időszaknak is. 

Létezik továbbá latexből gyártott verzió is, amely természetes hatású, puha, így a fogak számára is előnyösebb. Hamar felmelegszik, ráadásul az újszülöttek könnyebben elfogadják. 

A gyerkőcök számára szükséges kellékek esetében rendkívül fontos, hogy a termékek magas minőségűek legyenek. Lehet szó cumiról, textil pelusról, esetleg cseréhez szolgáló lapról egyaránt. A pelenkázó lapok többféle méretben készülnek, nagy előnyök ráadásul, hogy könnyen tisztíthatóak. Kell ennél több?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását