2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Milyen akkus gépet válasszunk otthonra?

Otthoni felhasználás terén az akkumulátorra ellátott kerti szerszámok és szerszámgépek egyre népszerűbbek, hiszen ezek a modern gépek ma már megfelelő teljesítményt adhatnak le és kapacitásuknak hála, akár hosszabb munkákra is hadra foghatók. Az alábbi cikkben éppen ezért azzal is foglalkozunk, hogy milyen akkus gépeket válasszunk otthonra.
2021. május 1. szombat 07:00 - HírExtra

Akkumulátoros gépek kínálata

Az akkus gépek kínálata ma már roppant széles, így gyakorlatilag minden egyes feladatra találhatunk egy megfelelő gépet, ha otthonunk karbantartásáról van szó. Ezek között szerszámgépek, és kerti gépek is egyaránt megtalálhatók, így többek között bátran válogathatunk az alábbi kategóriák között is:

- akkus fűnyírók,

- akkus fűkaszák,

- akkus sövénynyírók,

- akkus fúró-csavarozók,

- akkus multigépek, 

- akkus körfűrészek, stb.

Akkus fúró-csavarozó gépek

Ha saját kézbe szeretnénk venni az olyan otthoni barkács teendőket, mint képek, polcok, függönysínek és zsaluk felfüggesztése, akkor mindenképpen szükségünk lesz egy minőségi fúró-csavarozó gépre. Amennyiben egy bútort szeretnénk összerakni, a fúrócsavarozó szintén az a szerszám lehet, ami minden lépésnél hasznos munkaeszközünk lesz! Ehhez fontos azonban, hogy olyan gépet vásároljunk, amely a különböző anyagokhoz – fához, fémhez, műanyaghoz – is tökéletesen alkalmazkodni tud.

Amennyiben mindennapi használatra keresünk, akkor érdemes olyan gépet választani, ami könnyű, ráadásul a markolata puha és csúszásmentes, így kényelmes fogást biztosít, ami nem utolsó szempont a munkavégzéseknél.

Akkumulátoros fűnyíró és fűkasza

Az akkumulátoros fűnyírók és fűkaszák elengedhetetlen kellékei az otthoni fűnyírásnak, ha kényelmesen mégis hatékonyan szeretnénk munkánkat végezni. Az akkumulátoros gépeket összehasonlítva az elektromos gépekkel azt is megtapasztalhatjuk, hogy előbbiek esetében nem kell  az állandó kábelcipelés miatt zsörtölődnünk és attól sem kell félnünk, hogy esetleg elvágnánk a kábelt a nagy fűnyírás közepette. 

Akkus multigépek

Otthoni felhasználásra mindenképp hasznos megoldást nyújthatnak még az úgynevezett multitool-ok is. Ezek a gépek széleskörű felhasználást tesznek lehetővé, különböző tartozékaiknak hála több feladatra is alkalmasak lehetnek. Ilyen feladatok lehetnek például a:

- csiszolás

- vágás

- fúrás

- faragás

Ideális akkumulátoros gép kiválasztása

Az ideális akkumulátoros szerszám, vagy kerti gép kiválasztása során számos tényezőt figyelembe kell vennünk, mint például a:

- teljesítmény

- nyomaték

- kapacitás

- súly

- extra funkciók.

Ezek mindegyike nagyban függ az ellátandó feladattól is, így mindenképp érdemes előtte összevetni az egyes adatokat a leendő terhelést mértékével és felhasználási célokkal.

Az akkumulátoros gépek között tehát ma már szinte mindent megtalálhatunk, amit benzines, vagy elektromos kivitelben is jelen van a kínálatban. Otthoni felhasználás terén mindenekelőtt azt érdemes eldöntenünk, hogy milyen feladatra, milyen funkciókkal bíró eszközre is lehet szükségünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását