2024. április 20. - Tivadar

Csütörtökön jöhet az olimpiára evezés

A kedvezőtlen, rendkívül szeles időjárás miatt a szervezők szerdáról csütörtökre halasztották a zárónapot az evezősök európai olimpiai kvalifikációs viadalán, amely az olaszországi Varesében zajlik.
2021. április 7. szerda 14:46 - HírExtra

A viadal hétfőn kezdődött, és már a keddi versenynapot is el kellett halasztani. Így a második napra tervezett középdöntős futamokat bezsúfolták a záró nap döntői elé.
    
Magyar részről elsőként férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúznak lesz jelenése a középdöntőben, míg a többi magyar egységre már csak egyetlen futam vár. A paraevezős Pető Zsolt (PR1) és a Fehérvári Eszter, Ferencz Panna női könnyűsúlyú kétpár az A döntőben versenyezhet, míg női egypárban Bertus Kitti, valamint férfi könnyűsúlyú kétpárban a Szabó Bence, Furkó Kálmán egység a B döntőben evezhet.
    
Az európai kvalifikációs regattán egypárban három, könnyűsúlyú kétpárban két olimpiai indulási jog talál gazdára, a paraszámokban pedig egy-egy. A magyar evezősöknek még nincs kvótájuk a tokiói olimpiára. Az európai kvalifikációs verseny után május közepén, a végső selejtezőn Luzernben lesz még lehetőség a kvótaszerzésre.
    
A 2016-os riói játékokon két egységet indíthattak a magyarok - férfi egypárt és kettest -, mindkettő az utolsó kvalifikációs versenyen szerzett indulási jogot.
    
Az európai olimpiai kvalifikációs regatta után, péntektől vasárnapig ugyancsak az olaszországi helyszínen kerül sor az Európa-bajnokságra, amelyre hat magyar egységet neveztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását