2024. március 28. - Gedeon, Johanna

San Marinót meg kell verni

Vasárnap San Marino vendégeként folytatja a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott, amelynek kötelező begyűjtenie a három pontot, hogy ne kerüljön lépéshátrányba riválisaival szemben.
2021. március 26. péntek 15:18 - HírExtra

Marco Rossi együttesének erre minden esélye megvan, ugyanis egyrészt a miniállam ellen minden alkalommal legalább háromgólos különbségű győzelmet aratott a nemzeti csapat, másrészt hét találkozó óta veretlen. Ilyen remek sorozatot legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között produkált, akkor 12 meccsen nem talált legyőzőre, igaz, a négy siker és nyolc döntetlen között csak három tétmérkőzés volt. Utóbbiakat tekintve 2014 és 2015 októbere között nyolcszor maradt veretlen a magyar csapat, de akkor közte az oroszok elleni barátságos találkozón kikapott.
    
A magyarok már csak azért is egyértelmű esélyesnek számítanak, mert San Marino gólt 2019 novemberében szerzett legutóbb, győzni pedig 2004-ben tudott, akkor barátságos meccsen Liechtensteint múlta felül.
    
A magyar csapat csütörtökön a magasabban jegyzett lengyelekkel játszott 3-3-as döntetlent a vb-selejtezők európai nyitányán, San Marino pedig 5-0-ra kikapott Anglia vendégeként.
    
A csoport másik két vasárnapi találkozóján a lengyelekre szintén kötelező győzelem vár, mivel Andorrát látják vendégül, míg Tiranában a csoport két sikerrel rajtoló csapata, az albán és az angol csap össze egymással.
    
A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

    Európai vb-selejtezők, I csoport, 2. forduló:

    vasárnap:
Albánia-Anglia, Tirana 18.00
Lengyelország-Andorra, Varsó 20.45
San Marino-Magyarország, Serravalle 20.45

    A tabella:
1. Anglia          1   1  -  -  5-0  3 pont
2. Albánia         1   1  -  -  1-0  3
3. Lengyelország   1   -  1  -  3-3  1
   Magyarország    1   -  1  -  3-3  1
5. Andorra         1   -  -  1  0-1  0
6. San Marino      1   -  -  1  0-5  0

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását