2024. március 29. - Auguszta

Az egyik legnagyobb félelmünk a kirúgás

Mindannyian félünk valamitől. Van, aki a kutyáktól, a főnökétől az anyósától, és van, aki a munkahelyéről való kirúgástól fél. Mindegyik valós félelem tud lenni és képes az emberen akár túl nőni is. De ezt nem szabad hagyni!
2020. január 21. kedd 20:10 - HírExtra

 

A munkahelyünk elvesztése komoly érvágás lehet az ember számára, főleg ha arról nem értesítik előre. Történhet ez a cég megszűnése vagy csődje esetén, létszámcsökkentés vagy részleg megszűnés végett, de akár előfordulhat, hogy a mi munkánkkal nincsenek már megelégedve, ezért menesztenek bennünket. Akárhogy is történne, az embert minden esetben negatívan érintheti a dolog, főleg, ha szeretünk ebben a pozícióban és cégnél dolgozni.

Állásunk elvesztésével veszélybe kerülhet megélhetésünk és anyagi biztonságunk. A hirtelen jött munkahely vesztés sokakban szorongást és depressziót okozhat, amit nehezen dolgozhat fel az ember.

Ilyenkor nem szabad pánikba esni. Fontos, hogy ehhez is pozitívan álljunk hozzá. A következő munkahely ránk vár, ami sokkal jobb lesz, nagyobb fizetést és több lehetőséget és kihívást fog nekünk nyújtani. Ha képesek vagyunk ehhez így hozzáállni, akkor egyrészt a pozitivitás kihat az életkedvünkre, sokkal, nagyobb eséllyel találjuk meg a következő állásunk, és az állásinterjún is sokkal jobban fogunk teljesíteni.

A kirúgás vagy elbocsájtás a munkavégzés velejárója. Az állam is tudja ezt és próbálja ezt az időszakot segíteni, úgy, hogy 3 hónapra munkanélküli segély formájában támogatja a munkavállalót. Ez idő alatt nem a fizetésünk teljes összegét, hanem annak csökkentett részét kapjuk.

A 3 hónap alatt van időnk új állást keresni, a különböző állásportálok ebben segítenek nekünk. Ha konkrét munkalehetőségek érdeklik részletek itt találhatók. A lap a városi, megyei, és országos állásokat listázza nekünk, és kereshetünk közülük szaktudásunknak megfelelően is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását