2024. április 20. - Tivadar

Ajándékozzunk élményt karácsonyra tárgyak helyett!

A megfelelő karácsonyi ajándékok megtalálása nem egyszerű feladat, tárgyat ajándékozni pedig ha lehet, még nehezebb. Akármennyire jól is ismerünk valakit és tudjuk fejből minden hobbiját, nem biztos, hogy egy új futócipőnek, bukósisaknak, ecsetkészletnek, vagy könyvnek örülne a legjobban. Az élmény ajándékokkal ezzel szemben nehéz mellélőni, ráadásul sokkal emlékezetesebbek maradnak, mint bármi más, ami a fa alá kerülhet karácsonykor.
2019. december 14. szombat 20:03 - HírExtra

Egy ilyen ajándék megmutatja, mennyire ismered valójában azt, akit megajándékozol vele, hiszen számtalan lehetőség közül választhatsz. Az opcióid már nem merülnek ki a főző-, tánc-, vagy rajztanfolyamokban és ajándékutalványokban. Egy kultúrakedvelőnél például telitalálat lesz egy szabadon felhasználható színházbérlet, vagy két belépőjegy egy kiállításra, esetleg koncertre. Az adrenalinfüggőket ezzel szemben siklóernyőzéssel, tankvezetéssel, vadvízi evezéssel, vagy élményvezetéssel is meglepheted. 

Amellett, hogy az élményajándékok sokkal egyedibbek, mint egy sokadik bögre, vagy karácsonyi csúnya pulcsi, emlékezetesebbek is. Különösen igaz rájuk, hogy nem az a fontos, mekkorák, hanem, hogy mit rejt a csomagolásuk. A karácsonyfa alatt apróságnak tűnhetnek, de ha jól választasz, szeretteid még hónapokig arról fognak beszélni, milyen remek ajándékot kaptak tőled. 

Kapcsolatépítésre is kiválóak, hiszen jó közös témát nyújtanak a beszélgetésekhez. Az sincs kőbe vésve, hogy szeretteddel együtt nem ajándékozhatod meg saját magad is. Ha a párod számára keresel ideális meglepetést, választhatsz olyat, amit együtt tudtok csinálni. Az alábbiakban néhány ötletet is adunk, hogy miből válassz, ha élményt adnál karácsonyra!

Utalvány kultúrakedvelőknek

Van olyan ismerősöd, aki sokat jár színházba, esetleg már azt is tudod, milyen darabok érdeklik a jövő évi műsorból? Őt bátran meglepheted egy kultúra utalvánnyal, amit aztán szabadon felhasználhat arra az előadásra és azon a napon, amikor neki megfelelő. Ezzel a módszerrel az ő és a saját válladról is hatalmas terhet vehetsz le, hiszen nem kell óvatosan kipuhatolnod, hogy mikor ér rá és mikor nem, ahhoz, hogy megvedd neki a színházjegyet. 

Ha jobban ismered az időbeosztását, vagy a párodat lepnéd meg egy romantikus estével a színházban, akkor az utóbbi lehetőséget sem kell elvetned. Érdemes tájékozódni a lehetőségeidről, mielőtt meghozod a döntést, az ünnepek előtt ugyanis számos színház kínál akciókat, bérlet kedvezményeket és ajándékutalványokat a kultúra szerelmeseinek. 

A tanfolyamok sem unalmasak többé

Ezen a téren rengeteg lehetőség közül válogathatunk a főző-, festő-, borász- és tánctanfolyamoktól a sminkes, vagy varró tanfolyamokig. Ha a személy, akinek ajándékot keresel épp új hobbi után kutat, vagy van már esetleg valami, amit régóta ki akar próbálni, de eddig nem volt rá lehetősége, itt az ideje, hogy meglepd vele!

A tanfolyamoknál mindig vegyük figyelembe, hogy hány alkalmasak, illetve mikor tartják őket és, hogy ez belefér-e az ajándékozott idejébe. Ha nem, még mindig válogathatunk tematikus workshopok közül is, amik általában néhány órát, vagy egy napot vesznek csupán igénybe. Ezekből szintén rengeteg van és bőven elég lehetőséget nyújtanak arra, hogy a résztvevők belekóstoljanak valami teljesen új dologba.

Élményvezetés

Az utak, vagy az autók szerelmeseinek jobb ajándékot ki sem lehetne találni. Az élményvezetés amellett, hogy sokkal több gondolat rejlik mögötte, garantáltan emlékezetesebb is lesz, mint egy új kulcstartó, vagy bármilyen autós kütyü. Nemcsak sport- és versenyautók,vagy vezetéstechnikai tréningek közül lehet már választani. Akár egy monster truck élményvezetéssel is meglephetjük szeretteinket.

Egy ilyen bestiába már a bejutás is felér egy élménnyel, a kormány mögött azonban garantáltan megállíthatatlannak érezheti magát az ember. A normál karosszéria lehetővé teszi, hogy sima, B kategóriás jogosítvánnyal bárki beülhessen a volán mögé, az óriás kerekek miatt válik azonban valóban felejthetetlenné az élmény.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását