2024. március 28. - Gedeon, Johanna

M1 szakértő: ez is jó felé megy

Mérséklődnek a társadalmi különbségek Magyarországon, a szegénység folyamatosan csökken, és Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján tovább nőtt az életszínvonal - mondta Lakner Zoltán Lehel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa, szociológus csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2019. december 12. csütörtök 11:46 - HírExtra

 

    Magyarországon 2010-ben 3,4 millión éltek szegénységben, mostanra számuk 1,8 millióra csökkent - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy ilyen mértékű szegénységcsökkenés az unióban sehol nincs.

    A fogyasztási mutatók stabilan és töretlenül növekednek 2012 óta, és a szegénység is folyamatosan csökken azóta - mutatott rá.

    Az életszínvonal növekedése többek között azzal is magyarázható, hogy a foglalkoztatottsági arány uniós viszonylatban is kiemelkedő, a rendszerváltozás óta nem látott mértékben, 55-56 százalékról 70 felé emelkedett. A munkanélküliség a 2010-ben mért közel 12 százalékról 4 százalékra csökkent - mondta Lakner Zoltán Lehel.

    Jövőre 2012-hez képest 50 százalékkal nőhet a fogyasztás - fűzte hozzá, megjegyezve hogy nemcsak a fogyasztás mértéke, de annak szerkezete is megváltozott, például radikálisan nőtt a gyerekes családok esetében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását