2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Segítség, rám írt az exem!

Egy hosszabb, netalán évekig tartó párkapcsolatot nem lehet csak úgy kisöpörni az életünkből, azonban pár hónap elteltével már jobban érzi magát az ember. A lényeg csupán abban áll, hogy elegendő szabad tere és ideje legyen begyógyítani a sebeket. A bomba viszont akkor robban, amikor az ex váratlan üzenetet küld a semmiből Facebookon, és ezzel egy újabb ördögi kört indít el. Megkezdődnek elménkben a kérdések; miért keresett fel, vajon mit akarhat és miért éppen most? Az alábbi pár sorban most megpróbálunk ezen kérdések kibogozásában segíteni. Készen áll?
2019. december 9. hétfő 12:19 - HírExtra

Marleying hatás

Az ünnepi szezon beköszöntével egyre többen kapnak üzenetet az exüktől, akár többtől is egyszerre! A szakértők, ezt az ünnepi “rohamot” nevezik marleyingnek, amely kifejezetten karácsony idején válik gyakorivá. Amennyiben Önnel is megesett már, hogy exe az év egyik legmeghittebb időszakában kereste fel, akkor azt kell mondanunk, hogy ennek számos oka is lehet.

Az “exroham” okai

Molnár Csilla párkapcsolati coach segítségével fényt derítettünk, az exek rejtett motivációira és okaira. Emellett az is megtudhatja, mit kell tennie, ha újrakezdené vagy csupán barátkozna vele.

Egy éveken át tartó kapcsolat felbontásával nemcsak a szerelmünket, de a legjobb barátunkat is elveszíthetjük. Ebből kifolyólag megeshet, hogy a másik fél időt kívánt adni a továbblépéshez, s most hónapok után úgy érzi, végre érzelemmentesen barátkozhatnak.

Csak akkor legyen nyitott erre, ha már valóban nem akarja újrakezdeni, s átformálódtak érzései. Képzelje például el, milyen fájdalmat okozna Önnek, ha az új randijáról mesélne! 

A férfiaknak sokkal több idő kell ahhoz, hogy belássák, még mindig vannak érzéseik. Szakítás után a két nem teljesen máshogy viselkedik; amíg a nők az elején szomorúak, és az idő múlásával arányosan javul kedélyállapotuk, addig a férfiak az elején vannak jobban, és csak később realizálják a történteket legbelül. Ezért ha a szimpla "hogy vagy?" után viccelődve rákérdez a pasi témára, akkor ilyesmi állhat a háttérben. Nem árt óvatosnak lenni, mivel nem tudni, mennyire ideiglenes az ex érdeklődése.

Az is előfordulhat, hogy habár már nem szerelmes, de hiányzik neki. Eszébe juthatnak az emlékek egy közös programról, egy helyszínről. Ilyenkor felkeresheti, de eszébe sem jut a találkozás gondolata. 

Tudatosítsa magában, hogy ez csak egy egyszerű beszélgetés, semmi több, ugyanis sokan beleélik magukat az újrakezdésbe és csalódottak, ha másnap már nem kapnak választ.

Ha a másik fél már belevetette magát az ismerkedésbe és csalódott valakiben, akkor szimpla érzelmi támogatásért is “visszarohanhat” Önhöz. Azonban ez inkább az önbizalom növeléséről szól, mint a hibák elismeréséről. 

Szóval ilyenkor nem érdemes komolyan venni, mivel ez Önnek lehet, hogy érzelmileg megterhelőbb lesz.

Ha érdekesnek találta a leírtakat, akkor még több hasonló tippet olvashat a JOY szerelmi témájú cikkeiben!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását