2024. április 18. - Andrea, Ilma

Dido is fellép Veszprémben

2020 júliusában 17. alkalommal rendezik meg a VeszprémFestet. A több napos prémium zenei fesztivál programjai közül a szervezők elsőként a július 15-i koncertnap fellépőjét hozzák nyilvánosságra: a veszprémi História Kertben felállított nagyszínpadon DIDO ad koncertet!
2019. december 5. csütörtök 10:32 - HírExtra


 
A VeszprémFest szervezői örömmel jelentik be, hogy a jövő évi fesztivál egyik világsztár fellépője a brit DIDO lesz. Az énekesnő több mint 20 éves pályafutása során még sosem járt önálló műsorral Magyarországon, a veszprémi koncert lesz tehát az első, ahol a hazai közönség élőben élvezheti egy teljes koncerten DIDO érzelmes és magával ragadó dalait.
 
DIDO Florian Cloud de Bounevialle Armstrong néven született 1971-ben, és egyike az Egyesült Királyság legsikeresebb előadóinak. Művésznevét, amely Karthágó királynőjére utal édesanyjától kapta, zenei karrierjét bátyja, a Faithless alapítótag Rollo Armstrong segítségével és támogatásával kezdte el. 

Pályafutása során több mint 40 millió lemezt adott el, a brit énekesnők közül ő készítette minden idők legsikeresebb bemutatkozó albumát 2001-ben No Angel címmel, amely a mai napig 21 millió példányban talált gazdára, 35 országban platina státuszt ért el. A No Angel elképesztő sikere nem csupán milliós eladást, de jó néhány díjat – köztük az MTV EMA-t és Brit Awardsot – is hozott az énekesnőnek.

Következő anyaga 2003 őszén jelent meg Life For Rentcímmel, amely az Egyesült Királyság zenetörténetének lejobban fogyó albuma lett. Egészen 2008-ig kellett várni a folytatásra, amikor harmadik stúdió albuma, a Safe Trip Homea boltok polcaira került.

DIDO negyedik munkája 2013-ban látott napvilágot Girl Who Got Awaycímmel, és még ugyanebben az évben Greatest Hitscímű dupla válogatás lemezét is piacra dobta. 

Legfrissebb, 2019-es lemezén a Still On My Mind-on ismét együtt dolgozott testvérével, Rollóval.  Az album kettejük elektronikus tánczene iránti vonzódását, a hiphop és folkgyökerek iránti szeretetét egyaránt tükrözi. A közös munkáról számos lemezkritikus elismerően nyilatkozott, kiemelve a zeneanyag visszafogott, finom megoldásait és az énekesnő gyönyörű előadásmódját.
 
DIDO szikrázóan sikeres zenei karrierjét többek között olyan világsikerek jellemzik, mint a  Here with Me, a Thank You, a White Flag, az If I Risevagy az Eminemmel közös slágere a Stan, melyek közül néhány minden bizonnyal elhangzik a művésznő koncertjén a VeszprémFesten.

Forrás: veszprémfeszt
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását