2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem mehet a nő közelébe a brutális katona

Kezdeményezte a távoltartás elrendelését a rendőrség egy tartalékos katonatiszt ellen, aki a gyanú szerint brutálisan összevert egy nőt szombaton Bujákon. A férfit súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki.
2019. november 14. csütörtök 15:09 - HírExtra
 

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel közölte: az ügyben az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte, hogy az illetékes ügyészség indítványozza a bíróságon a távoltartás elrendelését.
Kiemelte továbbá, hogy a büntetőeljárásban érintett férfi nem volt és jelenleg sem a rendőrség állományának tagja.

A nő a saját Facebook-oldalán fényképekkel osztotta meg a párkapcsolatában történteket. Azt írta: a férfi - aki katonai főiskolát is végzett és alezredes - nem először bántalmazta. Ezúttal eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, és majdnem megfojtotta.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére közölte: a HM és a Magyar Honvédség - az önkéntes tartalékos katonák esetében is - elítéli a nők elleni erőszak minden formáját. Az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről - tették hozzá.

Azt írták, az ügy miatt rendőrségi eljárás indult, amelynek befejezéséig további információt nem áll módjukban nyilvánosságra hozni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-hez szerda este eljuttatott közleményében határozottan cáfolta a sajtóban és a közösségi médiában megjelent azon állításokat, amelyek szerint a rendőrök "nem megfelelően jártak el egy bántalmazott nő ügyében".

Azt írták: a valóság az, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjába november 9-én 20 óra 46 perckor az egyik bujáki szállóról érkezett állampolgári bejelentés, miszerint ott egy nőt megvertek. A bejelentést követően a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fél órán belül a helyszínre érkeztek és a nő soron kívüli meghallgatása után elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 52 éves sárospataki férfit.

A nyomozók előállították férfit, és súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

"Az eset valamennyi körülményét a Pásztói Rendőrkapitányság - mint minden esetben - elfogultságtól mentesen vizsgálja, a tényállás pontos tisztázása a nyomozó hatóság további feladatát képezi" - áll az ORFK közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását