2024. március 19. - József, Bánk

A Civil Rádió megszüntetése túlmutat önmagán

Nem nyugszik bele a Civil Rádió a Médiatanács döntésébe, amellyel a testület megszüntetné a csaknem 25 éve működő budapesti közösségi rádió sugárzási jogát. A Társaság a Szabadságjogokért és a Mérték Médiaelemző Műhely szakmai támogatást nyújt a rádió által indított perben.
2019. november 12. kedd 08:10 - HírExtra
 
A Civil Rádió soha nem tartozott a vezető médiumok közé, az adja fontosságát és jelentőségét, hogy azoknak az embereknek szól, azokról az emberekről és azokkal készíti műsorait, akik máshol nem kapnak teret. A rádió december 21-ig sugározhat a budapesti 98 MHz-es frekvencián, de azután sem akar elnémulni: interneten közvetíti tovább műsorait, és nem mond le a sugárzás lehetőségéről sem.

A Médiatanács döntését, amellyel a rádió műsorszolgáltatási engedélyét nem hosszabbították meg, a Civil Rádió bíróságon támadja meg. A perrel arra hívják fel a figyelmet, hogy a jelenlegi médiaszabályozás a sokoldalú megszólalás lehetőségét veszi el. „Bizonyítani fogjuk, hogy egy kiegyensúlyozottabb és igazságosabb médiatörvény szabadabb országot, igazabb tájékoztatást hozhat” – közölték.

„A Médiatanács határozatának megtámadásával egyidejűleg azt kérjük a bíróságtól, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz és kérje a médiatörvény alkotmányossági felülvizsgálatát. Álláspontunk szerint a jelenlegi szabályozás rendkívül szigorú, önkényes és kiszolgáltatott helyzetet teremt nemcsak a Civil Rádió, hanem bármely közösségi rádió frekvenciahasználati jogosultságának elbírálásakor” – jelentette ki Bodrogi Bea, a TASZ ügyvédje.
Forrás: TASZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását