2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Utcai drogfelvilágosítás Budapesten

A kórházak szerint növekszik a marihuána propaganda által átvert édesanyák száma. A Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi önkéntesei egy kontinentális akció részeként drogfelvilágosító füzeteket osztottak Budapest belvárosában.
2019. október 30. szerda 11:23 - HírExtra
 
Az Egyesült Államokban már több, mint egy tucat államban engedélyezték a marihuána használatát. A reklám kampányok részeként terhes anyáknak is javasolják a legalizált készítményeket. Ezzel párhuzamosan a kórházak egyre több tragédiába torkolló szövődményről számolnak be. Arról a reklámok már nem tájékoztatták az édesanyákat, hogy felnőtteknél is, de a piciknél különösen megnöveli a skizofrénia, az elmebetegség kialakulását.

A Drogmentes Világért Alapítvány egy közhasznú nonprofit szervezet, amely valós információkkal kívánja ellátni az embereket a drogok hatásairól. A szervezet minden drogfajtáról rendelkezik felvilágosító füzetekkel.

Mostani akciójuk részeként a marihuána veszélyeire hívták fel a figyelmet Európa szerte. Budapesten néhány óra alatt több mint 3600 Az igazság a drogokról füzetet osztottak ki 18 önkéntes segítségével. A felvilágosítás annyira megtetszett egy arra sétáló osztálynak, hogy a mintegy 20 fős diákcsapat is beállt segíteni a füzetosztásba.

Ma a leggyakrabban fogyasztott tudatmódosító szer a marihuána. Az ENSZ egy felmérése szerint több mint 158 millió ember kábítja magát ezzel a droggal világszerte. A marihuána és származékai több mint 400- féle vegyületet tartalmaznak, ezek károsan hatnak az elmére, károsítják a rövid távú memóriát, inaktívvá, céltalanná teszik az embert.

Ennek a szernek, illetve bármely szernek a használója kizárja magát a közösségi életből, egyre inkább négy fal közé kényszeríti magát, ahol társai maximum a szívós haverjai lehetnek. Így lesz fogoly és börtönőr egy személyben. A fogyasztók rendszerint egyre rosszabbul teljesítenek munkájukban, baráti és párkapcsolataikban. Amerika azon államaiban, ahol legalizálták a marihuána fogyasztását, a halálos, és súlyos közúti balesetek okai között jelentős hányadot foglal el az alkohol, illetve a marihuána okozta tudatmódosulás.



Nagyon gyakran az elszívott spangli már nem okozza a kívánt lebegést, ezért egyre súlyosabb drogok kipróbálásához, illetve függőséghez vezet a fogyasztó részéről. Pontosan emiatt hívják a marihuánát kapudrognak is, hiszen ajtót nyit a kemény drogokhoz vezető útra.

Azokban az államokban, ahol a marihuánafogyasztás legalizálva van, pozitívumként emelik ki, hogy az adó kivetésével az adott állami szervezet jelentős pénzbevételre tehet szert, ahelyett hogy a maffia gyarapodna ebből a pénzből. A gond az, hogy akik ezen nézőpontból nézik a dolgokat, azokat nem nagyon érdekli, hogy a marihuánának milyen hatásai vannak a fogyasztóra, és annak környezetére. A kábítószer eladásból nem szabadna senkinek sem gyarapodnia!

A Drogmentes Világért Alapítvány éppen az ilyen zűrzavaros információ áradatban igyekszik a figyelmet a lényegre irányítani. A szervezet önkéntesi hálózatán keresztül több mint 50 millió füzetet osztott már szét a világ több mint 180 országában. A szervezetet a Szcientológia Egyház is támogatja, mert L. Ron Hubbard, a vallás alapítójának intelme szerint: „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását