2024. április 19. - Emma

Vigyázzunk a gyerekek médiafogyasztására!

A gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorítása érdekében megállapodott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Belügyminisztériummal és az Országos Rendőr-főkapitánysággal - mondta Kurkó Zsuzsánna, a Safer Internet Program projektvezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.
2019. október 26. szombat 18:05 - HírExtra
 

Hozzátette: a felhasználók a károsnak vélt tartalmakat az Európai Unió Safer Internet Programjának részeként működő weboldalon jelenthetik be.

Elmondta: a szolgálat elemzői megnézik a bejelentett tartalmakat és ha szerintük is károsak, továbbítják a kiberbűnözés elleni főosztálynak. Ha a tartalmat nem magyarországi szerverről, de Európán belül osztották meg, a feltöltés helye szerinti ország Hotline szolgáltatását értesítik és a tartalmat nekik továbbítják - fűzte hozzá. Megjegyezte: Európán kívüli szerver esetén a tartalmak forrásának felderítésében a nemzetközi INHOPE szervezet is részt vesz.

Hangsúlyozta, hogy az összefogásra nagy szükség van Magyarországon; a projektért felelős civil szervezet a Legfőbb Ügyészséggel is kötött már együttműködési megállapodást a gyermekekre káros digitális tartalmak visszaszorításáért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását