2024. március 29. - Auguszta

A fűtési rendszer tehermentesítése hővisszanyerős szellőztető által

A hővisszanyerős szellőztető nagyban hozzájárulhat a fűtési rendszer tehermentesítéséhez. Ezzel elejét tudjuk venni annak a gyakorta előforduló problémának, hogy a folyamatosan működésben lévő fűtés egyszer csak felmondja a szolgálatot.
2019. október 22. kedd 11:31 - HírExtra
 

Nincs ugyanis olyan szerkezet, amely hosszabb távon is hiba nélkül bírná a folyamatos terhelést. Egy-egy meghibásodás esetén viszont nem feltétlenül a fűtési mechanizmus cseréje lehet a megoldás, hanem célszerű alternatív módon gondoskodni a nehézség orvosolásáról.

Cikkünk célja azt szemléltetni, hogy a hővisszanyerős szellőztető milyen módon képes hatékony segítséget nyújtani, költségcsökkentő megoldásként funkcionálva a hűvösebb periódusok során.

A hővisszanyerős szellőztető működése


A Szellőző shopnál elérhető hővisszanyerős szellőztető a működése során az épületben található levegő hőtartalmát hasznosítja, ennek megfelelően az nem vész kárba. A folyamat a következőképpen néz ki.

A rendszer egyik fontos eleme a hőcserélő, amelyben a kívülről és a belülről érkező levegő találkozik egymással. Itt történik meg maga a hőcsere. Tehát a beáramló friss levegő a bentről kifelé áramló levegő által felmelegszik, megakadályozva ezzel a hőveszteséget.



Szóval a hővisszanyerős szellőztető egyik kiemelt elemét a hőcserélő, a másikat pedig a ventilátorok alkotják. Utóbbiak feladata, hogy a levegő megfelelő áramlásáról folyamatosan gondoskodjanak, úgymond katalizálva ezzel magát a folyamatot.

Milyen módon jelent ez megtakarítást a számunkra?

A hővisszanyerős szellőztető működése által a fűtési rendszernek nagyságrendekkel kevesebb alkalommal kell működésbe lépnie, mint azt normál esetben tenné.

Ennek a pozitív hatását minden egyes hónap végén tapasztalni is lehet, amikor a kézhez kapott fűtésszámlán jóval kisebb összeg szerepel majd. Mindemellett a költségcsökkentés hosszabb távon gondolkodva is megvalósul.

Mivel a fűtési rendszernek kevesebbszer kell működésbe lépnie, ezáltal redukálódik a terhelése is. A kisebb megterhelés csökkenti a meghibásodás esélyét, egyúttal megnövelve a berendezés várható élettartamát is.

Végre tiszta levegő áramolhat a lakásba

A költségcsökkentés, valamint a tehermentesítés mellett létezik még egy további szempont is, amelyet mindenképp meg kell említeni a hővisszanyerős szellőztető kapcsán. Ez pedig nem más, minthogy tiszta levegőt áramoltat az otthonba.

A jó minőségű levegő ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a bent tartózkodók hosszabb távon is megfelelő körülmények között élhessék a mindennapjaikat. Elvégre egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy a belélegzett oxigén minősége milyen.

Ezzel a megoldással anélkül lehetséges gondoskodni a friss levegő áramlásáról, hogy az ablakok nyitásával értékes hőt veszítenénk el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását