2024. március 29. - Auguszta

Demonstráció a családokért

Már több mint tízezren aláírták a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Lépjünk, hogy léphessenek Egyesület közös petícióját, amelyet 18 másik szervezet támogatásával indítottak.
2019. október 8. kedd 09:01 - HírExtra
  A civilek azt követelik az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a személyi segítő szolgáltatások az érintettek számára elérhetők és igényeikhez igazodók legyenek: 24 órában elérhető segítséget kapjanak a családok. Az aláírásokat október 10-én, csütörtökön 9 órától egy demonstráció keretében adják át az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Szalay utcai épületénél (1055 Budapest, Szalay u. 10-14).

Több mint félmillió magyar ember szorul mindennapi segítségre egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt. Az államtól nem kapnak elégséges támogatást azok, akik idős, vagy fogyatékossággal élő rokonukat gondozzák, valamint azon felnőtt fogyatékossággal, de önállóan élő emberek, akik segítségre szorulnak. Sokakat érint az országban, hogy nekik vagy családtagjaiknak a társadalomból részben kiszorítva, akadályoztatva, gyakran teljesen elszigetelve kell élniük. Mindannyian nyernénk azzal, ha szabadabb életet élhetnének, a gondozási feladatok mellett mással is foglalkozhatnának. Erről szól a TASZ és a Lépjünk, hogy léphessenek Egyesület Szabad napot minden családnak! elnevezésű kampánya.

Az október 10-i rendezvényen felszólalnak az érintettek mellett a TASZ és a Lépjünk, hogy léphessenek Egyesület, valamint az aznapra országos közszolgálati sztrájkot hirdető Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének képviselői. A beszédek után átadják a petíciót az EMMI képviselőjének, abban bízva, hogy a kormány ezeket a családokat is megbecsüli, és kész hatásos intézkedésekkel segíteni őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását