2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés volumene augusztusban 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 2,7 százalékkal emelkedett a termelés - jelentette hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2019. október 7. hétfő 08:33 - HírExtra
 

Egy hónappal azelőtt, júliusban az ipari termelés volumene 12,0 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 8,7 százalékkal emelkedett a termelés - 2017 márciusa óta nem volt ekkora növekedés az ipari termelésben.

Az előző hónaphoz viszonyítva augusztusban 1,2 százalékkal mérséklődött szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás.

A legnagyobb súlyú járműgyártásban jelentősen lassult a termelés növekedési üteme, a rekordnak számító júliusi 34,6 százalékos növekedés után, amiben szerepet játszott a nyári leállások eltérő időzítése. A számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában kissé gyorsult a növekedés üteme az előző hónaphoz képest, amikor 4,1 százalékos volt az éves összevetésű emelkedés. Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása éves összehasonlításban tavaly március óta először csökkent idén augusztusban.

Az év első nyolc hónapjában 5,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához mérve, ami jóval több a múlt évi 3,5 százalékos ütemnél.

Az ipari termelés augusztusi részletes adatait jövő hétfőn, október 14-én közli a statisztikai hivatal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását