2024. március 28. - Gedeon, Johanna

BL: Hatpontos előny a Szombathelynél

A Falco KC Szombathely hazai pályán hat ponttal legyőzte a lett Ventspils együttesét csütörtökön a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.
2019. szeptember 27. péntek 09:08 - HírExtra
 

A párharc visszavágóját vasárnap, közép-európai idő szerint 18 órától rendezik Lettországban. A győztes a 32 csapatos BL-főtáblán, a vesztes pedig az Európa Kupában folytathatja.

Eredmény:
BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - BK Ventspils (lett) 75-69 (16-15, 23-15, 18-15, 18-24)
---------------------------------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Perl 22, Reddic 17, Hooker 13, Benke 10

A magyar bajnok a múlt héten, a kvalifikáció első fordulójában előbb 71-62-re verte odahaza a román CSM CSU Oradeát, majd Nagyváradon hosszabbítás után 96-90-re kikapott, így 161-158-as összesítéssel továbbjutott a második körbe.

Ott az 1994-ben alapított Ventspils várt rá, amely tíz bajnoki címével rekorder Lettországban. A kikötővárosiak az előző szezonban 27 győzelem mellett mindössze egy vereséggel nyerték meg az alapszakaszt, de a rájátszás döntőjében a kikaptak a VEF Rigától. A 2018/2019-es BL-idényben hatodikak lettek csoportjukban, majd az Európa Kupa rájátszásába átkerülve a 16 között búcsúztak.

Gasper Okorn, a Falco szlovén vezetőedzője számára nem volt ismeretlen az ellenfél, mivel a 2007/2008-as szezonban a Ventspils kispadján ült.

A kiegyenlített első negyed után a második szakaszban egyértelműen a szombathelyi csapat volt a jobb, mely a harmadik periódus elején már 15 ponttal is vezetett, az utolsó 10 percet pedig 12 pontos előnyről kezdte. A Falco a hajrára kissé elfáradt, pontatlanná vált a játéka, a vendégek pedig felzárkóztak. Egy perccel a vége előtt a hazaiak ismét tíz pontos előnyre tettek szert, a meccs utolsó két kosara viszont a Ventspilsé volt, így a Falco minimálisnak mondható előnnyel utazhat a visszavágóra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását