2024. április 19. - Emma

A németek kisegítik a Thomas Cook egyik alcégét

Áthidaló kölcsönt biztosít a német kormányzat a tönkrement Thomas Cook brit utazásszervező csoport egyik német érdekeltségének, a Condor légitársaságnak - jelentették be kedd este Berlinben.
2019. szeptember 25. szerda 12:08 - HírExtra
 

A KfW állami fejlesztési bank 380 millió eurós (127 milliárd forint) hitelt biztosít fél évre az üdülőjáratokat üzemeltető légitársaságnak a szövetségi kormány és Hessen tartomány kormányának garanciájával, amennyiben a magáncégek állami támogatásának versenyjogi szabályosságát vizsgáló Európai Bizottság engedélyt ad erre.

A szövetségi kormány konstruktív tárgyalásokat folytat az ügyről a brüsszeli bizottsággal - emelte ki sajtónyilatkozatában Peter Altmaier gazdasági miniszter. Hozzátette, hogy a Condor nyereségesen működő társaság, és van esélye arra, hogy az eddigi tulajdonos csődje után stabilizálja helyzetét és visszafizesse az átmeneti időszak nehézségeinek kezelésére szolgáló kölcsönt.

Az 1955-ben alapított Condor 2009-ben került a Thomas Cook csoporthoz. A német légitársaság mintegy 5000 főt foglalkoztat és nagyjából 50 repülőgépet üzemeltet. Az üdülőhelyekről hazafelé, Németországba közlekedő járatokra 240 ezer utasnak van foglalása.

Peter Altmaier hangsúlyozta: az áthidaló hitellel a munkahelyeket is meg lehet őrizni, és gondoskodni lehet arról, hogy az érvényes jeggyel rendelkező utasok hazajussanak.

A Thomas Cook hétfőn közölte, hogy csődöt jelent és azonnali hatállyal beszünteti tevékenységét. A névadó brit üzletember által 1841-ben alapított, világszerte 22 ezer embert foglalkoztató vállalkozás hónapok óta pénzügyi nehézségekkel küzdött; a március 31-én zárult fél évről 1,5 milliárd font (570 milliárd forint) adózás előtti veszteséget jelentett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását