2024. március 29. - Auguszta

Menő lett színházba járni

Évről évre nő a kulturális eseményekre járók száma Magyarországon, az EU többi tagállamához képest arányaiban hozzávetőlegesen kétszer többet költünk színházjegyre.
2019. szeptember 9. hétfő 15:18 - HírExtra
 Erre a megnövekedett igényre reagálva a Bónusz Brigád több mint 2000 új kulturális élmény kínálatával nyitja a 2019/20-as színházi szezont: ugyanis mostantól utazások, vacsorák, különleges programok mellett színház-, fesztivál-, koncert- és cirkuszjegyek is vásárolhatók az oldalon. Jelenleg összesen 96 színház több mint 1100 színielőadására találunk jegyet az oldalon. A jegyvásárlás beleszámít a hűségprogramba és 5000 forint feletti összegnél 1000 forint ajándék egyenleg jár. A Brigád ennyivel ad többet a konkurens jegyértékesítőknél.

Eddig csak korlátozott számban voltak elérhetőek Magyarország piacvezető bónuszos oldalán a színházi, zenei és egyéb kulturális ajánlatok – ennek mostantól vége, ugyanis augusztustól más kulturális események mellett közel 1200 színházi előadás és több mint 600 koncert, zenei esemény is elérhető a Bónusz Brigádon. Gyakorlatilag az összes hazai színház és koncertterem ajánlata felkerült az oldalra, a színházi és egyéb események jegyadatait a Bónusz Brigádon élőben követhetjük, így naprakészen, csakis a valóban rendelkezésre álló jegyek között lehet válogatni.

„A Bónusz Brigád a vásárlókért jött létre, azt követjük amit a brigádosok kérnek. Egyre töben keresik nálunk a koncerteket és a színházi élményeket, így már akár a Vígszínházba, a Müpába, a Fővárosi Nagycirkuszba vagy az A38-ra is el tudjuk vinni a vásárlóinkat, hogy csak pár kedvencet említsek a több mint 2 700 kulturális ajánlat közül” – mondta Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád egyik alapítója. „Reményeink szerint az év végéig egyre több magyar vásárol majd jegyet a brigádon, szeretnénk a jövő év végéig 20 ezer jegyet eladni. Középtávon 10 százalékkal szeretnénk növelni a bevételünket a kulturális ajánlatoknak köszönhetően. A Bónusz Brigád 9 éves történetének legnagyobb ajánlatbővítésén vagyunk túl: Magyarország legnagyobb online kulturális marketplace-évé váltunk, bízunk benne, hogy azokat az online vásárlókat is elérjük akiket eddig nem sikerült.

A KSH adatai szerint évről évre nő a színházba járók száma: míg 2010-ben még évente országosan 4,5 millió színházlátogatást regisztráltak, addig 2015-ben már 6,7 milliót és 2017-ben ez a szám már közel 8,4 millió volt. Folyamatosan nő tehát a kultúra iránt érdeklődők száma, ezért döntött úgy a piacvezető kuponos értékesítéssel foglalkozó oldal, hogy felveszik kínálatukba a kulturális élményeket is. Budapest abszolút élen jár a színházlátogatások számában, itt 2016-ban 1000 főre évente közel 2700 színházlátogatás jutott. Ez a Bónusz Brigád vásárlási adatain is látszik: a vásárlók 70 százalékát Budapest és vonzáskörzete adja. Második a sorban a nyugat-dunántúli régió, ahol ezer lakosra 465 színházlátogatás jut. Érdekes módon a legkevesebben Pest megyéből járnak színházba, itt 1000 emberre mindössze 138 színházi eseményt regisztráltak.

A Bónusz Brigádon egy vásárló átlagosan 2,5 jegyet vásárol, a kulturális élményt vásárlók kosárértéke 15 ezer forint. A jegyvásárlók kétharmada nő, 55 százalékuk az aktív, 25-44 éves korcsoportból kerül ki. A jegyek 80 százalékát több, mint hét nappal az adott rendezvény előtt vásárolják, ezen belül óriási a szóródás: vannak nagy koncertek, ahol az értékesítési ciklus egy évnél is hosszabb, és egyre jellemzőbb az utolsó pillanatos, last minute döntés a jegyvásárlásban.
Az Eurostat adatai szerint a magyarok az Európai Unió más tagállamaihoz képest kiemelkedően sokat költenek kultúrára, átlagosan a GDP 2,1 százalékát, ebben az összes tagország mögöttünk kullog. A KSH adatai szerint a nők szabadidejük 0,8, a férfiak 0,7 százalékát töltik színházi szórakozással.
Forrás: LWp
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását