2024. március 29. - Auguszta

Jakuzzi vásárlási kisokos

Hétköznapi értelemben véve minden masszázsmedencét jakuzzi elnevezéssel illetünk. A szónak nincs különösebb jelentése, a feltalálóinak családnevét jelöli. Az olasz származású, de Amerikában letelepedett Jakuzzi família az 1950-es években látott hozzá a pezsgőfürdős kádak gyártásához.
2019. szeptember 2. hétfő 17:25 - HírExtra
 
Az ötletet egyik rokonuk reumás megbetegedése adta, akinek a kezelőorvosa hidromasszázst javasolt. A nagylelkű Jakuzzi testvérek azonnal meg is tervezték a medencét. Nem volt nehéz dolguk, hiszen többek között fúvókák és egyéb szivattyúk gyártásával foglalkoztak.

A családban Roy Jakuzzi volt az, aki nagyszerű üzleti lehetőségeket látott a dologban, így hamarosan már kórházaknak is szállított masszázskádakat. A nagy fellendülést az 1970-es években érte el. Rájött, hogy az emberek szívesen áldoznak pénzt arra, hogy luxuskörülményeket teremtsenek az otthonaikban. Ezért a jakuzzik iránt jelentősen megnőtt a kereslet.

Manapság számtalan formájú, méretű és felszereltségű jakuzzi kapható. A széles választékból következik, hogy jakuzzi vásárlás előtt érdemes néhány szempontot figyelembe venned. A következőkben ezekhez adunk némi segítséget.

Számít a méret

A döntés előtt gondold végig, általában hányan fogjátok egyszerre használni a medencét. Szűk családi körben egy kisebb változat is megfelelő lehet, de ha olykor barátokat is hívnál, mindenképpen tágasabb típust válassz!

Ha van rá lehetőség, a vásárlást megelőzően próbáld ki a jakkuzit! Ezzel feltérképezheted, hogy egy ember számára mennyi hely áll rendelkezésre. Vannak kényelmesebb és kevésbé komfortos változatok is.

Nem mindig előnyös a sok fúvóka

Sokan azt hiszik, minél több fúvókával és szivattyúval rendelkezik egy jakuzzi, annál jobb minőségű is. Ez egy általános tévedés. Ugyanis nem a mennyiség, hanem az elosztás számít. Egyes medencéket körbe ölelnek a fúvókák, mégsem érnek semmit. Hogy miért van ez így? Ha a szelepek nem arányosan és átgondoltan vannak elhelyezve, az élmény sem lesz túl kellemes.

Legyen előre meghatározott helye a kádnak

Néhányan még azelőtt megvásárolják álmaik masszázs medencéjét, hogy kitalálnák annak pontos helyét. Sok kellemetlenség adódhat abból, ha a kiválasztott helyre nem tudod elszállítani a jakkuzzit. Gondolj bele, hány ajtón kell majd átvinned és azok milyen méretekkel bírnak. Bár, már léteznek erre a problémára is kreatív megoldások, sok bosszúságtól óvhatod meg magad, ha előrelátóan gondolkozol.

Kapjon szigetelést a jakuzzi

Mindenki szereti, ha a jakuzzi vize kellemesen meleg. Ehhez azonban a megfelelő szigetelés elengedhetetlen. Különösen akkor, ha nem szeretnénk vagyonokat költeni a medence vízének fűtésére.

Ide tartozik a thermotető kérdése is, ami két használat között képes megőrizni a medence vizének hőmérsékletét. Ezzel kapcsolatban ne vállalj kompromisszumokat! Válaszd a lehető legjobb minőséget!

Ha sikerült kiválasztanod az ideális jakkuzit, nincs más teendőd, mint élvezni az általa nyújtott luxus élményeket! Azért időről időre ne felejtkezz el a karbantartási munkálatokról sem! 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását