2019. szeptember 17. - Zsófia

A matcha egészségességének 7 bizonyítéka

Nagyon sok kutatás foglalkozott a matcha teával, a benne található hatóanyagok megismerésével, egészségügyi hatásával. A kutatások vizsgálták például a keringési rendszert, az emésztésre gyakorolt hatását, és azt lehet mondani, hogy kivétel nélkül pozitív hatással van a matcha tea a fogyasztó szervezetére.
2019. augusztus 19. hétfő 13:20 - HírExtra
 
7 bizonyított ténnyel lehet igazolni, hogy a matcha fogyasztása hosszú távon kifizetődő a szervezetre nézve.

Magas az antioxidáns tartalma


A porrá őrölt tealevél jótékony hatása 100%-ban érvényesül, mivel a teljes tealevelet elfogyasztjuk, szemben a szálas tealevelekkel. A hagyományos teázás során a tealevelekben található egészséges antioxidáns csupán 10 %-a az, ami hasznosításra kerülhet a szervezetben. 1 gr matcha por 137-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hagyományos zöld teák. Az antioxidánsnak nagy szerepe van a szervezetünk védekezésében, harcol a szabadgyökök ellen, amelyek felelősek a sejtjeink károsodásáért.

Májvédő hatása is ismert


A máj a szervezet méregtelenítésére szolgál, segít feldolgozni az elfogyasztott tápanyagokat. A matcha segítségével a máj épségének és egészségének megőrzésében nagy segítség, ezt több kutatással is alátámasztották. Azoknál a fogyasztóknál, akik rendszeresen isszák a matcha teát, csökken a májbetegségek kialakulásának kockázata.

Megőrizhetjük vele a szellemi frissességünket

A matcha tea hosszú távú fogyasztásával javul a koncentrációs készségünk, a reakcióidőnk és nem utolsó sorban a memóriánk is. Csökkenti a stressz káros hatásait. Korosodó embereknél segít a kognitív funkciók állapotának javításában. Koncentrált koffeintartalma élénkít, sőt, tartalmaz ún. L-theanint is, amely éberebbé teszi, élénkíti a szervezetet, teszi mindezt úgy, hogy hosszú időn át adagolja ki a szervezetnek, így tartva egyenletesen az energiaszintet.

Segítség a rák megelőzésében is!


A matchában található antioxidánsok pozitív hatásairól fentebb már volt szó, de található benne még számos más anyag, ami segíthet meggátolni a rákos betegségek kialakulását, szaporodását. Magas az EGCG tartalma, ami kutatások szerint a mellrák, bőrrák, tüdőrák, májrák és prosztatarák esetében hatásos fegyver.

Megvédi a szívet


A szív- és érrendszeri megbetegedések nagyon gyakori halálozási okok az egész világon. A matcha fogyasztása enyhíti a szívbetegségek és a stroke kialakulását.

Segít kordában tartani a kilókat

A matcha felpörgeti az anyagcsere folyamatokat, ezért segítségünkre lehet az egészséges testsúly elérésében, ha az egészséges étkezéssel és életmóddal kombináljuk.

Könnyű az elkészítése, és finom a tea

Számtalan recept áll rendelkezésre a matcha tea elkészítésére. Ez a folyamat nem bonyolult. Könnyedén beilleszthető a mindennapi rutinok közé, kiegészítve ezzel az egészséges táplálkozást. Lehet teaként, turmixként fogyasztani, sőt! Sütemények alapanyagául is szolgálhat, ha valami újdonságra vágyunk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását