2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az oroszok megint betettek az amcsiknak

Nemkívánatos külföldi nem kormányzati szervezetnek minősítette az amerikai Atlanti Tanácsot (Atlantic Council of the United States) csütörtökön az orosz főügyészség.
2019. július 26. péntek 11:32 - HírExtra
 

Közleményében a főügyészség azt állította, hogy az Atlanti Tanács működése veszélyt jelent Oroszország alkotmányos rendjére és biztonságára. A hivatal értesítette az orosz igazságügyi minisztériumot döntéséről, amelynek értelmében a tanácsot - tizenhetedikként - fel kell venni a nem kívánatos külföldi és nemzetközi szervezetek listájára.

Az 1961-ben alapított, Washingtoni székhelyű Atlanti Tanács elemzőközpont, amely fórumot biztosít döntéshozók nemzetközi politikai és világgazdasági eszmecseréjéhez. A szervezet a NATO központi szerepéből indul ki a biztonságpolitikában. A tanács elnöke 2018-ig az Egyesült Államok jelenlegi moszkvai nagykövete, Jon Huntsman volt.

A vonatkozó orosz törvény értelmében a nemkívánatosnak nyilvánított szervezeteknek tilos képviseletet nyitniuk és ismeretterjesztést folytatniuk Oroszországban, pénzügyi tevékenységükről a bankok kötelesek értesíteni a bankfelügyeletet. Az ilyen testületek munkájában való részvétel adminisztratív felelősségre vonás esetén 100 ezer rubelig (mintegy 460 ezer forintig) terjedő bírsággal, büntetőjogi felelősségre vonás esetén pedig kettőtől hat évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását