2024. március 29. - Auguszta

Mire jó egy fehérjeszelet?

Aktív és sportos életet élsz, vagy éppen most állsz életmód váltás előtt? Ez esetben bizonyára hallottál már a fehérjebevitel fontosságáról. De pontosan mire is jók a népszerű fehérjeszeletek?
2019. július 2. kedd 12:19 - HírExtra
 
Közismert tény, hogy testünk felépítésének tekintetében alapvető fontosságúak a fehérjék, valamint az azokat felépítő aminosavak. Viszont mivel szervezetünk minimális fehérjeraktárral rendelkezik, ezért szükség esetén a már meglévő fehérjéket kezdi el bontani, ami főként a vázizomzatot érinti. Az aktív sportos életmód és az intenzív izommunka hatására növekszik a fehérjeigény, ezért ilyenkor jóval magasabb fehérjebevitelről kellene gondoskodni.

Általánosságban megállapítható, hogy a különböző fehérjeszeletek minden sportolás után jól jönnek, amelyek nem csak finomak, hanem kitűnő minőségűek, és hozzáadott cukrot egyáltalán nem tartalmaznak. Segíthetnek az izomépítés folyamatában, valamint a test regenerációs tevékenységét is támogatják. Kiváló fehérjeforrás lehet bárki számára, de főleg azoknak ajánlott különösen, akik rendszeresen és valóban aktívan sportolnak.

A Fittpharma webáruházában többféle szuper BioTechUSA fehérjeszelet közül válogathatsz, valamint Eat Natural és Weider Low Carb proteinszeletek is megtalálhatók. Többféle ízű szeleteket is kipróbálhatsz, ilyen például a vanília, csokoládé, latte-machiato, sztracsatella, banán, málna, csokoládé-marcipán, vanília-kókusz, és még tovább is sorolhatnánk. A BioTechUSA Európa egyik legnagyobb sportcélú étrendkiegészítő gyártójának számít, amely termékei már bizonyítottan sikeresek, és látványos hatással bírnak.

Példának okáért különös hangsúlyt fektetnek a színes ízvilágra, amely még kecsegtetőbbé teszi az egyébként is szuper egészséges szeleteket. Emellett pedig odafigyelnek különböző fontos összetevőkre, mint például a BCAA és a glutamin. A BCAA aminosavak közé az elágazó szénláncú aminosavakat soroljuk, azaz a valint, lecuint és az izoleucint. Ezek teljes mértékben az esszenciális fontosságú aminosavak közé tartoznak, amely azt jelenti, hogy a szervezet nem képes előállítani, így tehát táplálkozás útján biztosíthatjuk a kellő mennyiséget. Amennyiben nem csak fehérjeszeletekkel szeretnéd pótolni a BCAA aminosavakat, akkor mindenképpen érdemes a vörös hús, a tejtermékek, és a csirkehús fogyasztására törekedni.

Ezzel ellentétben pedig a glutamin egy olyan aminosav, amelyet ugyan elő tud állítani a szervezetünk, viszont bizonyos esetekben nagyobb mennyiségű glutaminra lehet szüksége testünknek. Ilyen eset lehet például egy sérülés, betegség, műtét, vagy akár egy extrémen intenzív sportolás is. Ilyen és hasonló egyéb minőségi összetevők biztosítják a prémium minőséget, így rendkívül ideális választás lehet edzés előtt vagy után egy finom fehérjeszelet.

Ezeket a termékeket már a Fittpharma.hu -n keresztül is beszerezheted, amely garantáltan magas minőségű és megbízható fehérjeszeleteket kínál. Gyógyszerészi végzettségű szakemberek állítják össze a termékpalettákat, akiknek elsődleges céljuk az, hogy a sportos élet valóban egészséges is lehessen. A fehérjeszeletek nagyban hozzájárulnak a sportos élethez, hiszen fejlesztik a vázizomzatot, valamint biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelt egyaránt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását