2024. március 29. - Auguszta
Nagy-Britannia él uniós tagságával járó jogaival, és teljesíti ebből fakadó kötelezettségeit mindaddig, amíg az Európai Unió teljes jogú tagja - jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök Brüsszelben, a rendkívüli EU-csúcsra érkezve vasárnap.
2019. július 1. hétfő 07:01 - HírExtra
 

"Tisztában vagyunk az Egyesül Királyság, mint unióból kilépő tagállam státuszával, ennek ellenére a lehető legkonstruktívabb partner lesz az uniós intézmények vezető tisztségeiről folytatott viták során, és tiszteletben tartja az őszinte együttműködés elvét. Ez alól az uniós intézmények vezető tisztségviselőinek kérdése sem kivétel - mondta.

Frans Timmermans szociáldemokrata jelölt személyét illetően azt mondta, nem bocsátkozik az egyes jelöltekről szóló találgatásokba.

"Amint azt korábban mondtuk, ennek eldöntése elsősorban az EU 27 tagállamának feladata, az Egyesült Királyság ennek ellenére elkötelezett a konstruktív megközelítés mellett" - fogalmazott.

Hozzátette a brit uniós tagság megszűnését (Brexit) követően országa továbbra is szoros kapcsolatot kíván fenntartani az EU-val, 27 tagországával való együttműködése pedig továbbra is rendkívül fontos lesz.

"A későbbiek folyamán is ugyanazokkal a kihívásokkal szembesülünk, mint korábban, ezért továbbra is együtt akarunk dolgozni ezek megoldásán, valamint értékeink megóvásán" - tette hozzá a brit kormányfő.

A tagországok állam- és kormányfői vasárnap este rendkívüli csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, egyetlen napirendi pontként a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását