2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Élelmiszerbiztonság az EU-ban

A kelet-európai piacra kerülő áruk harmadának különbözik az összetétele és a minősége a nyugat-európaitól - közölte az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
2019. június 26. szerda 13:10 - HírExtra
 

Zsigó Róbert azt mondta, az Európai Bizottság vizsgálatának - amelynek eredménye szerint nincs bizonyíték a kelet-nyugati kettős élelmiszer-minőségre - célja nem az lett volna, hogy bizonyítsa a kettős élelmiszer-minőséget, azt ugyanis a visegrádi négyek (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) nemzeti hatóságai 2017-ben egy Horvátországra, Görögországra, Bulgáriára és Romániára is kiterjedő vizsgálatban már megtették.

A V4-ek vizsgálatának eredménye szerint más összetételű, többször gyengébb minőségű élelmiszerek kerülnek a kelet-európai piacra, mint a nyugatira - idézte fel.

Az államtitkár hangsúlyozta, a jelenség létezik, de megszűnhet. Azt ugyanis már sikerült elérni, hogy az Európai Parlamentben döntsenek a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló irányelvek módosításáról - ismertette.

Hozzátette, a gyártók gyakorlatának megváltoztatása mellett cél az is, hogy legyen ezzel kapcsolatos uniós szabályozás, és felhívják az emberek figyelmét a jelenségre, valamint arra, hogy az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő termékeket vásároljanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását