2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Haditechnikai bemutató a Múzeumok Éjszakáján

Haditechnikai bemutatóval várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, június 22-én, szombaton a Hadtörténeti Intézet és Múzeum.
2019. június 16. vasárnap 12:01 - HírExtra
 

Többek között magyar fejlesztésű KTJ-1 "Szöcske" könnyű terepjáró gépjármű, D-442 felderítő úszó gépkocsi, D-944 páncélozott szállító harcjármű; szovjet BTR-152 "Belfegor" és BTR-60 páncélozott szállító harcjármű; második világháborús Nimród páncélvadász, Kübelwagen, Willys Jeep, Dodge Weapon Carrier terepjáró és BMW Zündapp motorkerékpár; napjainkból pedig Polaris ultrakönnyű taktikai jármű, Mercedes G-270 és HMMWV (Humvee) terepjáró gépkocsi, Komondor bázis- és műszaki jármű is megtekinthető lesz a múzeum előtt a Kapisztrán téren, valamint a múzeum udvarán.

A rendezvényen a szokásnak megfelelően a hagyományőrző felvonulások és a díszlövések mellett RC haditechnikai bemutatók is szórakoztatják majd a múzeumba látogatókat. Lehetőség nyílik meghallgatni a Veszprémi Helyőrségi Zenekar koncertjét, barangolni a hadtörténelmi levéltárban, a térképtárban és a hadtörténeti könyvtárban, valamint a levéltár szakembereinek segítségével lehetőség lesz családfakutatásra, továbbá az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a magyar hadisírgondozás történetébe is.

Mindemellett az este folyamán a magyar haderő páncélos és gépjárműveiről szóló előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők.
 
A 18 órától hajnali 1-ig tartó programról bővebb információ a https://www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ oldalon található.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását