2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kormányablak a buszon

Egy évvel ezelőtt, 2018. április 6-án került átadásra Pest megye mobil kormányablak busza. A kezdeményezést azzal a céllal hívta életre Pest megye Kormányhivatala, hogy a mobil ügyfélszolgálati tevékenységeket – mint pl. személyes okmányok vagy gépjárművel kapcsolatos ügyek intézése, ügyfélkapu regisztráció – olyan településekre is eljuttassák, ahol nincs kormányablak vagy okmányiroda.
2019. április 11. csütörtök 20:08 - HírExtra
  Az eltelt hónapok visszajelzése – lakossági elégedettség és a közel 2700 db ügyintézés – is azt bizonyítja sikeres évet zárhat a kezdeményezés. Sőt a mobil kormányablakbusz a jövőben is folytatja megyejárását, hogy minél többek számára tegye még inkább komfortosabbá az ügyintézést.

Nyaralás, autókázás Magyarország gyönyörű vidékeire, családtámogatás igénylése vagy éppen gyermekünk iskolába íratása. Mind-mind olyan tevékenység, amelyhez elengedhetetlenül fontos az az okmány (pl.: érvényes jogosítvány, személyi igazolvány), információ, szakmai segítség, ami a kormányablakokban, okmányirodákban szerezhető be. Ma már a legnagyobb településeken elérhetők ezek a szolgáltatások.

Tavaly óta Pest megye településein azok számára is könnyebbé vált az ügyintézés, akik lakóhelyén nincsen kormányablak. 2018. áprilisában adták át ugyanis a megye mobil kormányablak buszát. A mobilizált ügyfélszolgálat több szociális intézményhez, kórházhoz, művelődési házhoz, iskolához is kitelepült továbbá ügyintézési lehetőséget biztosított különböző rendszervényhelyszíneken, fesztiválokon is. A „guruló kormányablak” érkezéséről, a kitelepülések helyszínéről és az igénybe vehető szolgáltatásokról egy hónappal a tényleges dátum előtt már tájékoztatják az érintett lakosokat. Ennek és az ügyintézés komfortosságának köszönhetően is nagy érdeklődés és elégedettség kísérte a mobil kormányablakbusz első évét.

2018. júniusi első ügyintézése óta 2019. február végéig közel 2700 db ügyet intézték a mobil kormányablak buszon dolgozók. A különleges jármű a megyében összesen 16 járás 28 településén mintegy 47 alkalommal települt ki forgalmas, lakosok által könnyen megközelíthető helyszínekre.

Gyors, szakszerű, ügyfélbarát szolgáltatás biztosítása. Ez a kormányablakok és a mobil kormányablak buszok feladata is. Kollégáink rendszeresen kérik a lakosokat, hogy ügyfél-elégedettségi kérdőíveken adjanak visszajelzéseket az ügyintézésről. Ezek alapján tudjuk ugyanis még jobbá, még inkább a lakossági igényekhez igazítani a mobil kormányablak busz működését. Az eddigi tapasztalataink, a kitöltött kérdőívek azt bizonyítják, hogy nagy igény van erre a szolgáltatásra. A lakosok készülnek, várják a kormányablak busz érkezését, és ki is használják az ügyintézés ezen formáját- fogalmazott Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja.

A mobil kormányablak buszok azok számára is könnyebben elérhetővé teszik a közigazgatási ügyintézést, akik tartósan vagy alkalomszerűen nehezen tudnak eljutni egy földrajzilag kötött elhelyezkedésű ügyfélszolgálatra. Ezen felül, ha éppen felújítás alatt áll egy kormányablak, akkor a busz kitelepülése jó alternatíva a szolgáltatás folytonosságának fenntartására. Ráadásul költséghatékony megoldás is, hiszen a felmerülő ideiglenes helyiség-bérlés és költöztetés költségeinek elmaradásával jelentős megtakarításokat is el tud érni a Kormányhivatal. 2018-ban a Családok évének céljait figyelembe véve egy óvodai helyszínhez is kitelepült a mobil kormányablak busz, ezzel segítve a nagycsoportosok személyi igazolvány ügyintézését, ez ugyanis az iskolai beiratkozás elengedhetetlen része.

Országszerte összesen 11 mobil kormányablak busz működik, tevékenységüket az idei évben is folytatják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását