2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Számítástechnikai tisztító eszközök

A számítógépeink, laptopjaink hosszú évekig probléma nélkül működnek. Időnként ezeknek a technikai eszközöknek sem árt a takarítás, mely karbantartja őket, és még több évnyi hosszú boldog élettel viszonozzák ezt.
2019. március 25. hétfő 09:21 - HírExtra
 
A karbantartásukhoz a tisztító eszközöket tudjuk segítségül hívni. A tisztító eszközök alkalmazása ajánlott a környezetünkben lévő, és minden működő elektronikai berendezés esetében. A tisztítószerek használatakor ügyeljünk az azokon feltüntetett használati utasításra, és csak az előírásoknak megfelelően alkalmazzuk.

Számítógépek esetében

A legáltalánosabb problémát a lerakódó porszemek és szöszök jelentik. Ezek részben gátolják a gép gyors működését, eltömítenek bizonyos részeket, melyek esetében a gépek sokkal jobban melegednek. A melegedés következtében élettartamuk pedig durván lecsökkenhet, vagy fel is mondhatja a szolgálatot.

Ezt a problémát olcsón, és korszerűen a Vakoss sűrített levegő spray-vel oldhatjuk meg. Ez az egyszerű spray rengeteg port és már lerakódott szemetet képes akárcsak a billentyűk közül is kifújni. Megpróbálhatjuk ezt porszívóval is, de nem fog olyan hatásos eredményt produkálni, mint az erre kifejlesztett spray. A számítógép több területén is nagy hasznát vesszük ennek a tisztító eszköznek.



Magát a házat is kitakaríthatjuk, itt kezdhetjük a porszívóval, de ne használjunk túl nagy szívóerőt, mert az kárt tehet bizonyos érzékeny alkatrészekben és forrasztásokban.

A számítógépek lemezmeghajtója egyedi ápolásra szorul. A Maxell CD/DVD/BD lencsetisztítója kínálja rá a megoldást. A lemez egyszerűen használható, a lejátszóba helyezve utasításokat ad, melyeket elvégezve megtettünk mindent a meghajtónk megóvása érdekében.

Kijelzők, fényképezőgépek, lencsés megoldások

A másik specifikus terület a műszaki berendezéseink kijelzői (ez akár még a televíziónk is lehet), valamint a fényképezőgépeink lencséi. A kijelzővel és lencsével kapcsolatos tisztítási folyamat nagyban érinti a napi szinten használt mobilkészülékeinket is.

A koszos kijelzőn nem tudjuk élvezni a képanyagokat, ha esetleg annyira koszos, még használni se tudjuk a készüléket. Illetve fényképezőgépek esetén a lencsén található szennyeződések nagyban roncsolhatják a fotóink minőségét. Legtöbbször olyannyira, hogy a koszos lencsével készült fotókat törölhetjük. Minőségileg annyira gyengék, hogy retusálni se tudjuk azokat.

A DVDolcson.eu webáruházának köszönhetően már házhoz szállítással is elérhetőek ezek a nem mindenhol kapható speciális tisztítószerek. A szerek specialitása az áraikon egyáltalán nem tapasztalható. Bátran állíthatjuk, hogy filléres tisztító eszközökről van szó, pláne ha a műszaki eszközeink értékével vetjük össze ezeket. Hasonlóan a mobilkészülékeink tokja és kijelző védőfóliája mellett ezen tisztítószerek használata mindenki számára erősen ajánlott, szinte kötelező felszerelés.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását