2024. április 18. - Andrea, Ilma

Készítsen eredeti húsvéti dekorációt már most

Közeledik a tavasz és vele együtt a húsvéti ünnepek is. Csodás, színpompás időszaka az évnek, amikor végre minden kivirágzik és illatozik. A húsvéti szimbólumokat becsempészheti otthonába is, egy két saját készítésű dekorációval. Nagyon egyszerűek, akár gyerekek is el tudják készíteni. Lássunk hát neki!
2019. március 18. hétfő 15:15 - HírExtra
 

Húsvéti bárány

A húsvéti bárány elkészítéséhez szükség van egy poliészter golyóra, amelyet első lépésként félbevágunk. Az egyik félgömb a bárány teste. A gyapjút pedig nem másból, mint sminklemosó vattából készítjük el. Spirált vágunk belőlük, amelyekből rózsát formálunk, majd gombostű segítségével beleszúrjuk a bárány testébe. A fejét és fülét papírból vágjuk ki. A ragasztáshoz ragasztópisztolyt és pillanatragasztót használunk. A kivágott fülecskét és arcocskát hozzáragasztjuk a testhez, és ízlés szerint masnival díszítjük.

Papír virágok

A feltekert színes krepp papírt nagyjából 5 cm darabokra vágjuk. Minden ilyet felvágott darabot széthajtunk és berojtozzuk a szélét. A virág szárát hurkapálcából készítjük el- zöld színű krepp papírral vonjuk be. A szár tetejét beragasztózzuk és egyenként felragaszthatjuk rá a rojtos krepp papír darabokat úgy, hogy virágot formázzanak. A zöld papírból elkészítjük a leveleket és máris kész a csodás csokor.





Húsvéti ajtódísz ágakból

Teljesen természetes alapanyagokból, kézzel készített kopogtató feldob minden ajtót. Nem kell hozzá más, mint néhány rugalmas ág – nyárfa, nyírfa, vagy barka, ami szintén tipikus tavaszi-húsvéti kellék. Az ágakat meghajlítjuk és felül egy kis dróttal vagy madzaggal összekötjük, hogy ne csússzon szét. Innen már nincs is más hátra, mint a dekoráció: tojások, nyulacskák, kiscsibék, masnik, virágok – bármi, ami tavaszi.

A mi tippünk: De ha a dekoráció készítés mégsem az Ön asztala, ne keseregjen, hiszen a Kuplio.hu-n rengeteg kedvezményből, kedvezménykuponból válogathat a legjobb webshopokba, ahol erre szakosodtak. Használja ki a kedvezménykuponokat, és vásároljon húsvéti dekorációt lakásába olcsón, például Alza akciók vagy Emag akciók által.

Díszek tésztából

A húsvéti díszeket elkészítheti tésztából is. A massza elkészítéséhez szükségünk lesz fél kiló sima lisztre, egy evőkanál ecetre és 100 ml vízre. A tésztát finomra keverjük, hermetikusan lezárjuk és 6 órára a hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát kigyúrjuk és húsvéti formákkal kiszaggatjuk. Ízlés szerint tovább díszítjük. Az elkészült díszeket kilyukasztjuk, hogy aztán fel tudjuk akasztani. Tepsire tesszük és bekenjük tojássárgájával. Hagyjuk száradni és sütés előtt újra bekenjük. Az így elkészült tésztát 50 fokos sütőben 3 órán át szárítjuk

Nyuszikák

Nagyon kedves és aranyos dekoráció, amelyet könnyen elkészíthet bárki, és nem is kell hozzá túl sok alapanyag. WC papír gurigára lesz szükségünk, keménypapírra, színes festékre, tűzőgépre és ragasztóra. A keménypapírból kivágjuk a guriga méretének megfelelő aljat valamit a füleket. A tűzőgéppel összekapcsozzuk a guriga egyik felét a másik feléhez hozzáragasztjuk az alját. A kivágott fülecskéket odaragasztjuk, ahol a kapcsok vannak. A nyuszit ízlés szerint festjük, és amint megszáradt, megrajzoljuk az orrocskát és a szemeket is.



Mostanra biztosan kellő inspirációt merített a húsvéti díszítéshez, és idén készít valami igazán eredetit. Nem csak pénzt spórol, de időt is, hiszen így nem kell sorba állnia sem. Akár kisebb nagyobb családtagjait is bevonhatja a dekorációk elkészítésébe, igazán jó móka lesz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását