2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Mindenhol kell indulni a Fidesz ellen"

Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt szerint az októberi helyhatósági választásokon minden körzetben egyetlen ellenzéki jelöltnek kell kihívnia a Fidesz jelöltjét, ehhez pedig "két alternatív ellenzékre", azok között pedig koordinációra és az aspiránsok versenyeztetésére van szükség.
2019. március 12. kedd 09:20 - HírExtra
 

A publicista hétfőn Kaposváron, az LMP és a Jobbik vezetőinek részvételével megrendezett Mit jelent a 21. századi politika? című fórumon azt mondta, a körzetenkénti egy kihívó tekintetben nincs vita az ellenzékben, arról viszont van, kik legyenek a jelöltek.

Puzsér Róbert a centrum kialakítását sürgette, szemben a "régi baloldal" forgatókönyvével, amely a Demokratikus Koalíciótól a Jobbikig tartó összefogásban gondolkodik.

Kifejtette: két alternatív ellenzékre van szükség, mert a kormányváltás az ellenzék leváltása nélkül nem valósítható meg. "A régi ellenzék az MSZP és a DK, az új pedig az LMP és a Jobbik" - hangoztatta, hozzátéve, hogy a Momentumnak döntenie kell, hova kíván tartozni.

Utóbbiról megjegyezte, olyan híreket kap, amelyek szerint küszöbön áll annak bejelentése, hogy a Momentum Karácsony Gergelyt, a baloldali pártok közös főpolgármester-jelöltjét támogatja.

Lényegesnek nevezte, hogy a két alternatív ellenzék minden körzetben egyeztessen a jelöltekről.

Ne az történjen, hogy Gyurcsány Ferenc szépen leszalámizza a centrumot - mondta.

A koordináció nem seftelés Gyurcsánnyal és főleg nem összefogás Gyurcsánnyal - hangoztatta Puzsér Róbert, aki szerint az egyeztetésnek a programokról és a jelöltekről kell szólnia.

Puzsér Róbert leszögezte: ha rajta és Karácsony Gergelyen múlik, akkor lesz ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás, azonban "az a gyanúja", hogy az MSZP ezt nem akarja.Hozzátette: ha megtartják az előválasztást és azon veszít, visszalép.

Demeter Márta, az LMP társelnöke a centrumpolitikáról szólva úgy különböztette meg a 20. és 21. századi pártokat, hogy míg az előbbiek - például a Fidesz - "kartellpárt" jellegűek, addig az utóbbiak az emberekkel építenek közvetlen kapcsolatot. Az LMP és a Jobbik politikájának hasonlóságai közül a globalizációkritikus attitűdöt hozta fel példának.

A Jobbik alelnöke, Bana Tibor jelezte: "alapvetően pozitívan áll" Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségéhez, de a támogatásáról még egyeztetni kell a párt megfelelő szerveinek.A Jobbik jelenleg az LMP-vel tud érdemben együttműködni, konkrét ügyek mentén összefogni - hangsúlyozta.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke közölte: az új politikai pólus, az új centrum kialakításában pártájnak és a Jobbiknak kell vezető szerepet játszania.

 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását