2024. április 18. - Andrea, Ilma

Drámaíró verseny!

Március 21. és 24. között rendezik meg az idén a Bábos Drámaíró Versenyt Békéscsabán - közölte a rendezvényt szervező Békéscsabai Napsugár Bábszínház pénteken az MTI-vel.
2019. március 9. szombat 10:45 - HírExtra
 

Mint írják, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház az idén 6. alkalommal játszik együtt bábosokkal, írókkal, színészekkel, rendezőkkel, zenészekkel. Az idén az esemény társrendezője a veszprémi Kabóca Bábszínház, amelynek színészei részt vesznek a versenyben.

A rendezvény március 21-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik. Mint korábban, ezúttal is itt húzzák ki a témát, amelyből éjszaka három író színdarabot alkot. A megnyitón Mesélnek a koffertigrisek címmel a Békéscsabai Napsugár Bábszínház összeállítása látható az előző drámaíró versenyek darabjaiból és zenéiből.

Az idén Turbuly Lilla, Adamik Zsolt és Dániel András vállalta a darabírást. Csütörtök este sorsolják ki azt is, hogy melyik színészcsapat, melyik író munkája alapján kezd el dolgozni.

Péntek reggel megismerhetők az elkészült darabok és az is kiderül, hogy melyik rendező kinek a darabjával és melyik csapattal kezdi el a munkát. A rendezőként Bereczki Csilla, Halasi Dániel és Perényi Balázs dolgozik a csapatokkal.

A színészcsapatok az idén a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a veszprémi Kabóca Bábszínház színészeinek, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak részvételével állnak össze.

A csapatok ezután az idővel versenyt futva dolgoznak az előadásokon. Feladatuk, hogy mindhárom darabhoz bábokat, bábos kellékeket készítsenek, így a műhelyek is 24 órás készenlétben állnak. A fesztivál igazi különlegessége a nyilvánosság. Az érdeklődők a próbafolyamatot is végig kísérhetik, így az olvasópróbától a tapsig részesei lehetnek a produkciók születésének.

A kész előadásokat a közönség március 24-én, vasárnap 15 órától láthatja az Sík Ferenc Kamaraszínház színpadán. A záróeseményen az előadásokat követően, a zsűri döntéshozatala alatt a Rokodál zenekar játszik.

A versenyről az idén is folyamatosan hírt adnak a színház Facebook-oldalán és a https://babosdramairo.blogspot.com oldalon.

A szakmai zsűri az idén a legjobb színészt és színésznőt, a legizgalmasabb férfi és női karaktert, a legjobb rendezőt és a legjobb drámát díjazza. A nézők szavazhatnak a nekik legjobban tetsző előadásra, amely közönségdíjat kap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását