2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az USA bekeményít Venezuela miatt

Washington szankcionálni fogja azokat a külföldi intézményeket, amelyek segítséget nyújtanak Nicolás Maduro venezuelai rezsimjének - hangsúlyozta szerdán kiadott közleményében John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó.
2019. március 7. csütörtök 10:19 - HírExtra
  
"Az Egyesült Államok figyelmezteti a külföldi pénzügyi intézményeket, hogy szankciókkal kell szembenézniük, amennyiben részesei olyan törvénytelen tranzakcióknak, amelyek segítik Nicolás Madurót és korrupt hálózatát" - fogalmazott közleményében a nemzetbiztonsági tanácsadó.

Bolton leszögezte azt is: az Egyesült Államok "nem hagyja, hogy Maduro ellopja a venezuelai nép vagyonát".

Elliott Abrams, az amerikai külügyminisztérium venezuelai különmegbízottja kedden, külföldi újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján azt közölte: Washington rövidesen új vízum-megszorításokat vezet be Nicolás Madurót támogató személyek ellen. Utalt arra is, hogy az amerikai pénzügyminisztérium újabb szankciókat hozhat olyan külföldi cégek ellen, amelyek az amerikai kormány "feketelistáján" szerepelnek. A különmegbízott azonban konkrétumokat nem említett.

Mike Pence amerikai alelnök szerdán délután bejelentette: az amerikai külügyminisztérium megtagadja, vagy adott esetben visszavonja az amerikai beutazási vízumot 77 venezuelai állampolgártól. Valamennyiükről úgy tartják, hogy Nicolás Maduro környezetéhez tartoznak.

Szerdán Caracasban letartóztatták Cody Weddle amerikai újságírót, aki évek óta a latin-amerikai országban él, és több amerikai médium - köztük az ABC televízió és a Miami Herald című napilap - tudósítójaként dolgozik. Kimberly Breier, az amerikai külügyminisztérium Latin-Amerikáért is felelős államtitkára a Twitteren fejezte ki "mély aggodalmát", és az újságíró azonnali szabadon bocsátását követelte, mint fogalmazott: "épségben és egészségben".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását