2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Az általános nyugalom érdekében ki kellene vonni az amerikai nukleáris arzenált Európából, és fel kellene számolni a kontinensen történő bevetését szolgáló infrastruktúrát is - vélekedett Dmitij Medvegyev orosz miniszterelnök a Luxemburger Wort című lapnak nyilatkozva nagyhercegségbeli keddi látogatásának küszöbén.
2019. március 5. kedd 09:17 - HírExtra
 

"Mindenki nyugodtabb lesz, hogyha az amerikai nukleáris fegyverzetek visszatérnek az Egyesült Államok területére, azt az infrastruktúrát pedig, amely azok tárolását, kiszolgálását és gyors telepítését szolgálják, likvidálják" - mondta Medvegyev a TASZSZ orosz hírügynökség által ismertetett nyilatkozatában.

Az orosz kormányfő sürgette a nukleáris eszközök bevetésére való felkészülést gyakorló NATO-manőverek beszűntetését is, mert azok szerinte csak "fölösleges aggodalmat keltenek", elsősorban a NATO-tagállamok körében.

Medvegyev emlékeztetett arra, hogy elsőként az Egyesült Államok döntött a szárazföldi telepítésű közepes- és rövid hatótávolságú nukleáris rakéták megsemmisítéséről szóló orosz-amerikai INF-szerződés felmondásáról, és hogy Vlagyimir Putyin elnök tükörintézkedésként írta a paktum Moszkva általi végrehajtását felfüggesztő rendeletet.

Kifejezte Oroszország készségét arra, hogy "bizonyos feltételek mellett" az Északi Áramlat 2 és a Török Áramlat fölgázvezeték megépítése után is fenntartsa az ukrán gáztranzitot. Feltételként szabta az érintett vállalatok közötti megállapodást, az ügylet gazdasági és kereskedelmi hasznosságát és a politikai stabilitást.

Mint mondta, egyetért Angela Merkel német kancellárnak azzal a kijelentésével, amely szerint az ukrán tranzitot az Északi Áramlat 2 megnyitása után is fenn kell tartani. Egyben rámutatott arra, hogy Oroszország igyekszik diverzifikálni az energiahordozók Európába szállításának útvonalát, ami csak növeli azok megbízhatóságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását