2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyar siker Hongkongban

Egy digitális újmédiával foglalkozó magyar kreatív vállalkozás a Sino x Niioo Illumination Art elnevezésű 2018/19-es nemzetközi művészeti versenyen Hongkongban második helyezést ért el.
2019. január 30. szerda 14:17 - HírExtra

A tavaly év végén lezajlott nemzetközi megmérettetésen a hongkongi rakpart gigantikus ledfalaira tervezett digitális újmédia alkotások vettek részt a világ minden tájáról. Összesen 39 ország kreatív csapata pályázott 157 művel.

A díjnyertes alkotásokat januárban, valamint a 2019. február 5-én kezdődő kínai újévtől láthatják a világ egyik legnagyobb szabadtéri digitális kiállításán a Tsim Sha Tsui Centre and the Empire Centre hatalmas méretű kivetítőin a hongkongiak, valamint az ázsiai metropoliszban tartózkodó külföldiek és turisták.

Az „Új élet” kategóriában második helyezést elnyert alkotás a kínai újévhez kapcsolódó tárgyakat, színeket és motívumokat kelti életre. A megjelenített tárgyak és azok mozgása a szerencsét, a növekedést és az élet lüktetését szimbolizálják.

A videóanimáció itt tekintető meg:





Az EPER az animáció, a film, a design, az illusztráció, a 2D és a 3D szakterületein szerzett jártasságának kombinálásával nyújt átfogó vizuális megoldásokat. Multidiszciplináris kreatív csomópontként a közönség bevonásával és interakciójával egy új, következő paradigmára összpontosít.

Munkáik külföldön és belföldön is ismertséget és elismerést szereztek Európától az Arab Emirátusokon át egészen Japánig. Az elmúlt években több ízben részt vettek a magyar kulturális örökségek újra gondolásában, friss szemléletű, korszerű bemutatásában. E munkáikat egytől-egyig kiemelkedő díjakban részesítette a Magyar Marketing Szövetség. 

A Fiumei úti sírkertet több alkalommal is „fénybe borították”. A 2017-es Múzeumok éjszakáján a Nemzeti Filharmonikusokkal karöltve grandiózus, negyven perces, élőzenés fényfestést keltettek életre a Kossuth Mauzóleum falain.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását