2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A németek maradásra kérik a briteket

A legnagyobb német pártok és üzleti szervezetek vezetői közös levélben kérték Nagy-Britanniát arra, hogy maradjon az Európai Unió tagja.
2019. január 19. szombat 13:18 - HírExtra
 

A The Times című konzervatív brit napilap pénteki kiadásában megjelent levelet aláírta mások mellett Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Andrea Nahles, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője, Norbert Röttgen, a Bundestag külügyi bizottságának elnöke, Reiner Hoffmann, a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) elnöke és Dieter Kempf, a Német Iparszövetség (BDI) vezetője.

A levél szerint ha Nagy-Britannia mindenképpen ki akar lépni az EU-ból, tudnia kell, hogy Németországban és Európában mindig lesznek barátai. A briteknek tudniuk kell azonban azt is, hogy nincs visszafordíthatatlan döntés, Európa ajtaja mindig nyitva marad előttük. "Tiszta szívünkből szeretnénk, ha maradnának" - írták a közös levél szerzői.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását