2024. április 20. - Tivadar

Brexit: nem lehet meg a többség

Továbbra sem fogadja el a legnagyobb észak-írországi párt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást, így a kormányzó Konzervatív Pártnak elvileg nem lehet többsége a kedden késő estére tervezett alsóházi szavazáson.
2019. január 15. kedd 14:01 - HírExtra
 

Arlene Foster, a Demokratikus Unionista Párt (DUP) vezetője keddi Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy történelmi nap a keddi, csak rossz okokból. Foster szerint a párt által leginkább elvetett elem, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülését szolgáló tartalékmegoldás "mérgező hatású", így a DUP a szavazáson a kilépési megállapodás ellen voksol.

A Konzervatív Párt a 2017-ben tartott előrehozott parlamenti választások óta kisebbségben kormányoz, és csak a DUP tízfős alsóházi frakciójának eseti külső támogatásával tudja elfogadtatni törvényjavaslatait az alsóházban. Az északír protestáns britpárti erő azonban a kezdetektől elvetette az EU-val elért megállapodást, és Foster kedden megerősítette, hogy a DUP nem szavazza meg az egyezményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását