2024. március 29. - Auguszta

Budapest Európa sportfővárosa

A Városligeti Műjégpályán január 1-jén újévi korcsolyázással indul el hivatalosan a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa egész éves programsorozat, amelynek mottója, hogy jövőre egyetlen nap se teljen el sportolás nélkül.
2018. december 21. péntek 09:00 - HírExtra
 

A szerdai sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy a jövő évben szeretnék a budapestiek számára minél közelebb hozni a sportolás élményét és lehetőségét. Hozzátette: szakmai együttműködő partnerükkel, a Testnevelési Egyetemmel színvonalas, tartalmas, minden korosztályt megszólító, és nem utolsó sorban változatos sporteseményekből álló kínálatot állítottak össze a fővárosi lakosoknak.

Ennek keretében többek között spinning és jóga rekorddöntésre készülnek az év közepén, tavasszal szenior életváltó napot szerveznek, amelyen a szépkorúak számára szeretnék megmutatni milyen sportokkal és mozgásformákkal tudják fitten tartani magukat.

A családi sportnap azt a célt szolgálja, hogy nagypapák, apák és fiaik, illetve nagymamák, anyák, és lányaik együtt próbáljanak ki különböző sportokat, illetve egymást inspirálva közösen éljék át a mozgás örömét, tapasztalják meg annak jótékony hatását. A Budapest Urban Games szintén része lesz a sportfőváros programsorozatnak, és teret ad mindenkinek, aki szeretné próbára tenni fittségét, kitartását. Ugyanakkor a szervezők gondolnak a túrázókra is, nekik nordic walking napot tartanak Budapest és környékének természetjáró útvonalain.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra kiemelte: valamennyi sportesemény ingyenes lesz, kivéve az újév napján délután 2-től 9-ig tartó városligeti korcsolyázást, amelyre viszont kedvezményesen, a gyerekeknek 500, a felnőtteknek 1000 forintért lehet belépőt vásárolni. A január elsejei programon a korcsolyázás mellett ki lehet majd próbálni a jégkorongot, a curlinget és a bandyt is, ezen kívül Tóth Vera és Oláh Gergő koncerttel várja majd az érdeklődőket.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a főváros 365 sportesemény lebonyolítását vállalta a 2019-es év során. "A programsorozat fantasztikus lehetőséget ad arra, hogy az emberekhez közelebb vigyük a sportot. Az a legfontosabb, hogy minden gyerek sportoljon, mert akkor a család többi tagja is mozogni fog" - fogalmazott az államtitkár, aki szerint a az ország kisebb települései számára is követendő példa lehet a fővárosi sportesemény-sorozat.

Molnár Zoltán, az idén 125 éves Városligeti Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kijelentette:

"Nagy öröm számunkra, hogy mi lehetünk a sportfőváros rendezvények jeles és rangos nyitó eseményének házigazdái. A magunk részéről mindent megteszünk, azért, hogy az eseményre érkező vendégek olyan kellemes élményeket szerezzenek, hogy hosszú távon elköteleződjenek a téli sportok iránt, és minél többen visszajáró látogatóként aktív, sportos életet kezdjenek el élni az újévben" - fogalmazott Molnár Zoltán.

A kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron elmondta, számára sportolóként egyrészt óriási öröm, másrészt hatalmas lehetőség is, hogy minden eddiginél több ember tapasztalja meg azt, milyen jó hatással lehet a mozgás az egészségére, a kedélyállapotára, s az egész életére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását