2024. március 29. - Auguszta

Kevesebbet fizessünk készpénzzel!

A kormány több programmal is támogatja a készpénzkímélő fizetési módok terjedését, a pénzügyi tudatosság erősödését Magyarországon - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken a Készpénzkímélő iskolák programot bemutató sajtótájékoztatón az Óbudai Árpád Gimnáziumban.
2018. október 26. péntek 13:06 - HírExtra
 

Elmondta, két évvel ezelőtt indult a POS-terminálok kihelyezésének támogatása, a pályázat két körében 60 ezer kártyaleolvasó kihelyezését vállalták a vállalkozások, ezzel együtt a magyar üzletek 80 százalékában lehet fizetni terminálon keresztül, és várható a pályázat újabb köre.

Az idén szeptemberben 15 iskola csatlakozott a Készpénzkímélő iskolák programhoz országszerte, ahol a készpénzkímélő fizetés feltételeit teremtik meg, és egyben hozzájárulnak a tanulók és szülők pénzügyi ismereteinek bővítéséhez - emelte ki Varga Mihály.

A Mastercard Europe kezdeményezésére a Pénzügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Deloitte tanácsadó szakmai támogatásával megvalósuló Készpénzkímélő iskolák programról szólva Varga Mihály elmondta, kártyaolvasó terminálok telepítésével, illetve online-felületek kialakításával a tanulók és szüleik bankkártyával, interneten keresztül tudják intézni egyebek közt az étkezések rendelését, befizetését, a tankönyvrendelést, a büfében történő vásárlást.

A Készpénzkímélő iskolák sikerét mutatja, hogy a mintaprojektben részt vevő iskolákban több ezer szülő döntött az elektronikus fizetés mellett. A pénzügyi tudatosság erősödésével az is cél, hogy a lakossági megtakarítások bekerüljenek a gazdaság vérkeringésébe - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Gyimesi Róbert, az Óbudai Árpád Gimnázium igazgatója elmondta, hogy a nyáron döntöttek a programhoz való csatlakozásról, miután felmérték és jelentősnek ítélték az iskolához kötődő készpénzforgalmat. Szeptember óta bevezették a POS-terminált a gimnázium büféjében, ahol október közepi adatok alapján minden második diák kártyával fizet, és várhatóan a jövő év elején megteremtik a titkárságon is a kártyás fizetés lehetőségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását