2024. április 16. - Csongor

Színházak éjszakája

Szeptember 22-én, a színházak éjszakáján este nyolc órától éjfélig változatos programokkal újra megnyílik a Miskolci Nemzeti Színház az érdeklődők előtt - közölte a teátrum az MTI-vel.
2018. szeptember 19. szerda 09:07 - HírExtra
 

A tájékoztatás szerint a teátrum játszóhelyein, a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban, a Csarnokban, a Játékszínben és a próbatermekben nyílt próbák, kulisszatitkok és meglepetések várják a színházbarátokat. Az este zárásaként először hallhatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színház 195. évadának dalát, amit közösen meg is tanulhatnak az előadókkal.

A látogatók öt előadás próbáiba is betekinthetnek, meglesve a kulisszák mögötti világot és megismerkedve egy darab készülésének különböző fázisaival.

A Nagyszínházban a frissen bemutatott operett, A cirkuszercegnő kulisszatitkait ismerhetik meg a nézők. A Kamaraszínházban a Félőlény című zenés mesejáték próbája látható, amelyet Harangi Mária rendez. A Csarnokban a Három nővér próbájába leshetnek be az érdeklődők, a rendező, Rusznyák Gábor árul majd el néhány érdekességet az októberben a közönség elé kerülő darabról. A Játékszínben Shakespeare drámája alapján egy kortárs magyar színmű készül, Keszég László rendezésében. A két szereplős Lear halála van a legközelebb a bemutatóhoz, ebbe a munkafázisba is betekinthetnek az érdeklődők.

A Miskolci Balett Kozma Attila vezetésével az Álom luxuskivitelben táncelőadásra készül, a táncosok a balett-terembe várják a színházbejárókat.
A próbák mellett Béres Attila igazgató az énekkari próbateremben fogadóórát tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását