2024. március 19. - József, Bánk

Jól teljesít az építőipar Magyarországon

Júliusban az építőipari termelés volumene 38,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a júniusi 28,2 százalékos emelkedés után. Az épületek építésének volumene 28,5, az egyéb építményeké 48,3 százalékkal emelkedett - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2018. szeptember 14. péntek 09:15 - HírExtra
 

Az épületeknél oktatási, ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést - fűzte hozzá a KSH.

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 4,5 százalékkal bővült az előző havihoz mérten.

Idén január-júliusban az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 22,2 százalékkal emelkedett.

Júliusban az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 60,0 százalékkal, az egyéb építmények építésében 43,7 százalékkal, a speciális szaképítésben 20,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

A megkötött új szerződések volumene 70,3 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 1,8 százalékkal kisebb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 134,4 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. Július folyamán közlekedési infrastruktúra és távközlési hálózat fejlesztésére kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások július végi szerződésállományának volumene 61,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 4,9, az egyéb építményeké 82,4 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel azelőtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását